Şofer scos cu forţa din maşină, agresat şi jefuit de doi tineri. Pedeapsa aplicată de judecător atacatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Cugir au fost condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia la închisoare cu executare pentru tâlhărie calificată şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Infracţiunile au avut loc în 19 iulie 2019, iar prima decizie în justiţie a fost pronunţată în 23 decembrie.

”În timp ce un tânăr se afla în interiorul unui autoturism parcat pe strada Alexandru Sagia din Cugir, a  fost tras cu forţa afară din autoturism şi agresat fizic de către cei doi tineri, care i-au sustras şi suma de 60 de lei din portmoneu”, astfel este descrisă de anchetatori fapta celor doi inculpaţi. La data de 20 iulie 2019, poliţiştii i-au prezentat pe cei doi tineri în faţa magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii şi-au însuşit propunerea poliţiştilor şi au promovat-o în faţa instanţei de judecată, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus arestarea preventivă a tinerilor pentru o perioadă de 30 de zile. Cei doi sunt află şi în prezent în stare de arest preventiv la Penitanciarul Aiud. N. Sergiu şi S. Alexandru au fost condamnaţi fiecare la câte 2 ani de închisoare pentru tâlhărie calificată şi la 3 luni pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Prin contopire a rezultat, în cazul fiecărui inculpat, pedeapsa finală de 2 ani şi 1 lună de închisoare în regim de detenţie. Cei doi vor plăti, de asemenea, câte 400 de lei cheltuieli de jduecată. Persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în procesul penal deoarece prejudiciul a fost recuperat. Instanţa a mai dispus menţinerea arestului preventiv şi prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice şi Judiciare. 

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri