Deces suspect la un spital de neuropsihiatrie din Alba. Ce acuză sora victimei

0
Publicat:

Sora unui pacient care a decedat în condiții suspecte la Spitalul de Neuropsihiatrie Galda de Jos, din județul Alba, cere în justiție finalizarea anchetei, în urma plângerii penale pe care a depus-o în urmă cu doi ani.

Spitalul de Neuropsihiatrie din Galda de Jos FOTO Adevărul
Spitalul de Neuropsihiatrie din Galda de Jos FOTO Adevărul

Bărbatul a murit în 12 iulie 2020, în condiţii incerte, motiv pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă.

La momentul decesului, fratele era internat în cadrul Spitalului de Neuropsihiatrie Galda de Jos, având diagnosticul de schizofrenie. Înainte de deces starea acestuia părea că se ameliorează, însă la scurt timp a decedat. În urma autopsiei, s-a constat că acesta suferise o lovitură în partea frontală a capului, afecţiune care s-ar fi putut produce în urma unei lovituri din partea unui îngrijitor”, susține femeia, în plângerea penală depusă după decesul fratelui său.

Chiar dacă au trecut mai bine de doi ani, dosarul se află încă în faza de cercetare, motiv pentru care aceasta a solicitat obligarea anchetatorilor să finalizeze cauza.

Dosar dat în lucru la Poliție

„Activitatea de urmărire penală nu s-a îndeplinit într-o durată rezonabilă. A trecut mai mult de un an de zile de la începerea urmăririi penale, astfel încât se impune luarea unei măsuri mai adecvate în vedere dosarului penal. Natura şi obiectul cauzei, complexitatea acesteia, nu ridică probleme, dosarul nu priveşte un număr ridicat de participanţi, neexistând elemente de extraneitate în cauză”, a mai susținut ruda pacientului decedat.

Femeia mai susține că ultima adresă pe care a primit-o din partea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba privind stadiul soluţionării dosarului datează din luna iunie a anului 2022, când s-a menţionat că dosarul de urmărire penală se află în lucru la Poliţia Galda de Jos.

Sora victimei a cerut instanței să constate depăşirea duratei rezonabile a cauzei şi să se dispună accelerarea procedurilor, solicitând un termen în sarcina procurorului pentru finalizarea cauzei.

Tribunalul a hotărât, însă, în 30 august 2022, că nu este competent să judece cauza și a trimis dosarul la Judecătoria Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite