Sistem de evaluare a serviciilor AJOFM din trei regiuni, pus la punct la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţi la seminarul de la Alba Iulia
Participanţi la seminarul de la Alba Iulia

Sistemul unitar de evaluare a efectivităţii Serviciului Public de Ocupare(SPO) este realizat printr-un proiect al Agenţei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba. Demersul este co-finanţat prin programul POSDRU.

Beneficiarii sistemului de evaluare a efectivităţii ar urma să fie Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă(cele mai vizibile structuri ale Serviciului Public de Ocupare) din regiunile de dezvoltare Centru, Vest şi Nord-Vest.

Evaluarea unitară a activităţii AJOFM-urilor din 3 regiuni

Angajaţi AJOFM din judeţele Alba, Arad, Bistriţa Năsăud, Braşov, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Maramueş, Mureş, Sălaj , Satu Mare şi Sibiu au fost instruiţi la Alba Iulia cum se pot măsura ”efectele” produse de  Serviciul Public de Ocupare. Totul, în cadrul unui Seminar interregional, ce a avut loc în perioada 6-8 noiembrie. Altfel spus, au exersat sub îndrumarea experţilor de la Universitatea „1 Decembrie 1918“ instrumentele de bază ale sistemului propus, respectiv Ghiduri de interviu  şi Material demonstrativ care să faciliteze utilizarea actualei baze de date din AJOFM.

Efectele muncii angajaţilor AJOFM sunt reflectate în rata de ocupare a forţei de muncă, în urma serviciilor de informare şi consiliere profesională, medierea muncii,  formare profesională, furnizate de Agenţiile Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă.

Instruirea de la Alba Iulia va fi urmată de mai multe acţiuni de ”pilotare”, adică verificare concretă la locul de muncă a instrumentelor propuse în cadrul Seminarului.

„La această dată nu se aplică la nivelul SPO un sistem unitar  prin care să fie măsurate efectele concrete generate de măsurile de ocupare. Utilitatea demersului nostru constă  în familiarizarea cu cele mai importante instrumente prin care pot fi măsurate rezultate produse  pentru fiecare client în parte, dar şi cât este  de eficace  să avem un sistem de indicatori care  se pot calcula folosind actuala baza de date”,  susţine Corneliu Engi , managerul proiectului.

Pas spre modernizarea Serviciului Public de Ocupare

Evenimentul de la Alba Iulia este parte componentă a proiectului „3C – Calitatea Crează Competenţe  - Calitatea în formare Crează Competenţe profesionale de nivel european pentru personalul SPO din Regiunile Centru, Vest şi Nord-Vest“,  implementat de către AJOFM Alba, împreună cu AJOFM Arad, AJOFM Satu Mare,  S.C. Tobimar Construct SRL Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Desarrollo de Estrategias Exteriores SA (Spania), Fomento de Iniciativas y Desarrollo de Actividades S.L. (Spania), Servicio Público de Empleo del Principado de Asturias (Spania).

Demersul este co-finanţat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO(AJOFM)“.

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă – AJOFM  Alba  este implicată în modernizarea Serviciului Public de Ocupare , direcţie în care implementează mai multe proiecte  finanţate din fonduri structurale care asigură atât  dezvoltarea profesională a specialiştilor, cât şi întărirea capacităţii manageriale.(Articol scris de Nicu Neag)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite