Ministrul Dan Şova, către PSD Alba: „Nu mai lăsaţi PNL să se laude cu proiectul autostrăzii Sebeş - Turda“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Dan Şova a transmis vineri un mesaj direct către reprezentanţii PSD Alba pe care i-a atenţionat să laude mai mult proiectul autostrăzii Sebeş – Turda ca fiind un proiect al partidului şi nu al PNL. Ministrul a făcut declaraţia în cadrul evenimentului "Atelierele viitorului" organizat de PSD.

Şova a spus că, până la sfârşitul anului 2015, va fi autostradă de la Nădlac la Sibiu şi în 2016 se va lega şi Clujul de capitala României, prin coridorul 4, respectiv Autostrada de la Sebeş la Turda.

Ministrul a ţinut să le transmită, în acest context, un mesaj colegilor săi de la PSD Alba: „Aş vrea să transmit colegilor de la Alba, din PSD, mi-aş dori să se laude mai mult cu acest proiect, pentru că este un proiect pe care l-am făcut noi. Să nu îl mai lase numai pe domnul Roman (Florin Roman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean  Alba) să îşi facă pancarde cu «Omul marilor proiecte, de la PNL», pentru că este munca făcută de noi, Sebeş-Turda şi este ideea, vă spun cu certitudine, direct de la sursă, este ideea premierului Ponta, la care a ţinut foarte mult şi pe care a negociat-o la Comisia Europeană şi a obţinut-o la finanţare, în luna mai a acestui an“, a spus Şova, potrivit agenţiei Mediafax.

El a ţinut să le transmită social-democraţilor din Alba că acesta este "un proiect" al PSD, şi că social-democraţii "trebuie să se laude" cu el. "Să nu îi mai lase numai pe cei de la PNL, cum am văzut acolo, că şi-au însuşit deja proiectul acesta", a mai comentat ministrul, la dezbaterile organizate de PSD. Florin Roman şi-a asumat politic proiectul autostrăzii pe care îl exploatează maxim din punct de vedere electoral.

Reacţia lui Florin Roman: ”Autostrada Sebeş-Turda este un proiect la care au contribuit decisiv şi PNL si PSD, la nivel central şi local, aşa cum a promis USL oamenilor. Eu recunosc meritul domnului Şova, aşa cum şi dumnealui a recunoscut public ce a făcut Florin Roman pentru autostrada. E doar o competiţie contra-timpului sa fie finalizată, nu între noi. Unde există voinţă şi colaborare cu autorităţile locale se pot realiza Mari Proiecte”.

Proiectul autostrăzii Sebeş – Turda se află în faza de analiză a ofertelor depuse pentru cele patru loturi. Preţul estimat iniţial pentru cei aproximativ 70 de kilometri de autostradă este de circa 900 de milioane de euro, bani alocaţi în cea mai mare parte din fonduri europene. Cele mai mici oferte depuse de firmele care s-au înscris la licitaţie se cifrează între 90 şi 110 milioane de euro pentru un lot.

Printre firmele care au depus oferte se numără italienii de la Astaldi sau Tirrena Scavi, nemţii de la Max Boegl, firmele româneşti Hidroconstrucţia (controlată de management şi salariaţi), Euro Construct Trading 98 (Dan Beşciu şi Sorin Vulpescu) sau PA&CO International (Costel Căşuneanu), spaniolii de la FCC Construccion sau austriecii de la Strabag.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite