Servicii inedite în oferte de Revelion la pensiuni din Apuseni: piscină, saună, jacuzzi şi plimbări cu sănii trase de cai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Alba, principala zonă turistică care atrage mii de turişti în fiecare an pentru petrecerea Revelionului este cea a munţilor Apuseni, cu localităţile de pe Valea Arieşului şi Valea Aiudului. Oferta pensiunilor este acum mult mai diversificată şi nu se rezumă doar la tradiţionalele sporturi de iarnă.

Autorităţile locale nu au pregătit ceva special în comunele sau oraşele pe care le administrează în zonele turistice montane. Organizatorii evenimentelor de Revelion sunt, însă, ”dotaţi” cu servicii inedite. Noutăţile principale sunt ofertele de relaxare la piscină, sauna şi jacuzzi, care se adaugă celor tradiţionale cum ar fi plimbările cu sania trasă de cai. O pensiune care vrea să atragă turiştii în sezonul rece nu mai vine doar cu oferta pârtiilor de schi ci şi cu servicii proprii de ocupare a timpului liber.

Una dintre cele mai interesante oferte este la pesniunea ”Vraja Muntelui” din Arieşeni. În noaptea de Revelion, turiştii se pot distra la un bal mascat, cu tombolă şi premii şi vor avea parte de un frumos foc de artificii. Pentru relaxare se pot bucura de aerul curat de munte printr-o plimbare cu sania la obiective turistice din zonă. Focul de tabără şi tirul cu bile de vopsea sunt alte două metode de distracţie care sunt puse la dispoziţie de proprietari. Pensiunea a oferit un sejur de 7 zile, 6 nopţi, în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie. Preţul unui astfel concediu ajunge la 2.000/persoană.

Pensiunea „Skipass”  este situată în apropierea pârtiilor de schi Vârtop. Cei care au ales ca loc de petrecere a Revelionului această pensiune se vor bucura de un foc de tabără şi după turele de schi de pe pârtie se vor putea relaxa la saună şi piscină. Pensiunea a oferit un sejur de 5 nopţi all inclusive la preţul de 1.800 de lei/persoană.

Pensiunea de patru stele „Bellamy” din zona Poarta Raiului, la 3 kilometri de Luncile Prigoanei şi 2,5 km de Domeniul Schiabil Şureanu a oferit sejururi în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie. În această ofertă sunt incluse 6 nopţi de cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, prânzul din prima zi a anului 2015, iar la cină petrecăreţii au parte de ceaun cu mămăliguţă şi un foc de tabără.

De asemenea cei care doresc să se relaxeze în timpul zilei şi seara accesul la saună şi jacuzzi în intervalul 14.00-22.00 este inclus în ofertă. Preţul pentru această distracţie este de până la 1.400 de lei/persoană. 

Facilităţi de saună, solar şi piscină interioară cu apă caldă şi hidromasaj oferă şi Pensinea ”Casa Anda” din Vadu Moţilor. Piscină şi jacuzzi deţine şi ”Vila Giulia” din Arieşeni, care mai oferă turiştilor şi plimbări cu sania trasă de cai. În Alba funcţionează în prezent mai mult de 50 de pensiuni. Neoficial, numărul turiştilor care petrec Revelionul la munte în astfel de stabilimente este de circa 5.000 de persoane.

Revelion în zona Beliş-Fântânele

Omăt, bucate de poveste, plimbări pe lacul Beliş-Fântânele şi obiective turistice în apropiere. Acestea sunt ofertele cu care pensiunile şi cabanele din comuna clujeană Beliş, aflată în Munţi Apuseni, partea spre Cluj, îşi aşteaptă turiştii. Primarul comunei, Viorel Crainic, spune că s-au ocupat toate cabanele şi pensiunile din zonă şi că, de regulă, numărul turiştilor care aleg să-şi petreacă noaptea dintre ani în această frumoasă parte a Apusenilor ajunge undeva la 1.000.

Spre exemplu, Pensiunea Ungur din Beliş oferă, pe lângă cazare şi masă cu bucate tradiţionale, plimbări pe lacul Fântânele din Beliş, plimbări cu trăsura şi cai pentru călari. Proprietarii pensiuni spun că turiştii vin, de regulă, cu maşini şi că pot astfel vizita şi împrejurimile. Ca obiective turistice amintim: crucea lui Avram Iancu de la Fântânele, lacul şi barajul Fântanele Cetăţile Ponorului, Mănăstirea Râşca Transilvană, cascada Vălul Miresei de la Răchiţele.

Salvamont Alba are la Arieşeni un punct de salvare şi prim ajutor. Salvamontiştii au intervenit deja, în perioada sărbătorilor, la peste 30 de cazuri, fracturi îndeosebi. În plus, în zonă este şi un punct al  jandarmilor montani pregătiţi să intervină în caz de urgenţe. 

La Beliş, în judeţul Cluj, sunt două baze Salvamont, una în staţiune, iar cealaltă lângă baraj. „Dacă sunt probleme, oamenii să sune la 112. Salvamontiştii sunt pregătiţi!“, spune salvamontistul clujean Vasile Cipcigan

Circulaţie în condiţii de iarnă în Alba. Nu sunt drumuri închise din cauza zăpezii

Risc de avalanşe şi trasee turistice închise în zone montane din Alba

Imagini de colecţie. Mocăniţa de pe Valea Arieşului în urmă cu 20 de ani

FOTO VIDEO Pământurile rele din Alba: „Orga de pământ“ de la Râpa Roşie şi „canionul roşu“ din Apuseni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite