Circulaţie în condiţii de iarnă în Alba. Nu sunt drumuri închise din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circulaţia rutieră se defăşoară în condiţii de iarnă pe majoritatea drumurilor judeţene şi naţionale din Alba. Drumarii au intervenit pentru a asigura fluenţa circulaţiei. Probleme sunt înregistrate pe DN1 şi DN7, în zone unde este viscolită zăpada.

Drumurile judeţene:

Circulaţia rutieră se desfăşoară asfel în condiţii de iarnă, nefiind înregistrate probleme deosebite, potrivit lui Dan Popescu director în cadrul Consiliului Judeţean Alba. Potrivit DPL Alba, drumarii au acţionat preventiv încă de sâmbătă noaptea împăştiind zeci de tone de material antiderapant pentru prevenirea formării poleiului pe drumurile judeţene.

La ora 12.00, singurele probleme cu care se confruntau drumarii de la DPL erau în zona Podişului Seceşelor, unde zăpada este viscolită şi se intervine permanent cu utilajele, în special pe DJ 106 I. Circa 50 de utilaje sunt angrenate în deszăpezire iar pe stoc se află aproape 3.000 de tone de nisip şi sare, cei de la DPL susţinând că sunt pregătiţi să intervină şi dacă ninsoriile se vor înteţi în zilele următoare.

Drumuri Naţionale şi autostrada A1:

Secţia Drumuri Naţionale Alba a acţionat cu circa 20 de utilaje, fiind răspândite zeci de tone de material antiderapant pe DN 74, DN 75, DN 67 C şi DN 1 R. Pe DN 67 C (Transalpina) în zona Şugag, pe DN 74 în zona Zlatna, pe DN 74 zona Abrud şi DN 75 în zona Câmpeni. Utilajele intervin neîncetat pentru asigurarea unui carosabil practicabil, în condiţii de iarnă. Pe tronsoanele din Apuseni drumarii fac largiri ale carosabilului pentru a evita blocarea drumurilor la următoarea ninsoare.

Se circulă la negru pe drumurile naţionale din Alba, însă mici probleme se înregistrează pe DN 1 (Sibiu – Alba Iulia) şi DN 7 (Sebeş – Hunedoara) din cauza zăpezii care este viscolită înapoi pe carosabil, în special în zona Răhău şi Cîlnic. Intervenţia pentru deszăpezire este îngreunată şi de traficul rutier mai redus pe DN 1, autovehiculele preferând acum autostrada A1. Drumarii preconizează că se va ajunge la negru cu carosabilul si în zonele mentionate mai sus până la orele 15.00-16.00.

Risc de avalanşe şi trasee turistice închise în zone montane din Alba

Imagini de colecţie. Mocăniţa de pe Valea Arieşului în urmă cu 20 de ani

FOTO VIDEO Pământurile rele din Alba: „Orga de pământ“ de la Râpa Roşie şi „canionul roşu“ din Apuseni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite