Sentinţă finală în dosarul de trafic de droguri de la clubul Habitat din Alba Iulia. Fostul patron şi un alt tânăr, condamnaţi la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul traficanţilor de droguri de la fostul club Habitat din oraş. Condamnaţi pe fond la închisoare cu executare, cei doi inculpaţi au primit, în final, închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Zeci de tineri, mulţi dintre aceştia minori, au cumpărat şi consumat cannabis de la traficanţi. Mârza Mihai Alexandru a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de – deţinere, vânzare, oferire de droguri de risc, fără drept (159 acte materiale) şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept. Acesta a fost condamant, definitiv, la 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 4 ani. 

Al doilea inculpat, Coman Matei, a primit 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, tot pe un termen de încercare de 4 ani. Acesta a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi vânzare de droguri de risc (115 acte materiale). În cazul acestuia s-a mai dispus confiscarea şi distrugerea cantităţii de 98,7 gr. cannabis şi a cantităţii de 1,3 gr. cannabis în amestec cu tutun, ambele rămase după efectuarea analizelor de laborator. Sentinţa definitivă a fost luată marţi, 27 martie 2018. Ambii inculpaţi condamnaţi trebuie, pe lângă alte obligaţii, să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul Primăriei municipiului Alba Iulia sau a Spitalului Judeţean Alba Iulia.

În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în fapt, că în perioada 2014-2015, Mârza Mihai Alexandru a comercializat droguri de risc, anume cannabis, către diferite persoane din Alba Iulia şi din localităţi învecinate, la preţul de 50-70 lei/gram. În acest sens, tânărul cumpăra drogurile de la numitul B. Marin şi apoi le vindea diferitelor persoane interesate, întâlnindu-se cu acestea fie în locul indicat de cumpărător, fie în parcarea barului „Studio” (fost Habitat) din Alba Iulia, local administrat de el. Anchetatorii au identificat mai mulţi martori care au cumpărat cannabis de la bărbat, unii chiar de 25 sau de 30 de ori la preţul de 50 de lei un gram. De asemenea, în rechizitoriu s-a mai reţinut că Mârza Mihai Alexandru a consumat cannabis de mai multe ori patru martori, fără a pretinde, în schimb, vreo sumă de bani.

”În data de 02.10.2015 inculpatul M. Mihai Alexandru s-a întâlnit pe raza localităţii Oarda de Jos, cu numitul (…)  şi imediat după această întâlnire, a fost oprit în trafic de către organele de poliţie, iar în urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite: o pungă din material plastic, transparent, care conţinea fragmente vegetale uscate, de culoare verde-oliv, o bucată de hârtie cu inscripţia „ Disaronno” în care se aflau fragmente vegetale de culoare verde-oliv şi fragmente vegetale mărunţite, de culoare maro şi un cântar electronic de culoare neagră. Tot în data de 02.10.2015, la percheziţia domiciliară efectuată în locuinţa inculpatului Mârza Mihai Alexandru, au fost găsite un dispozitiv de mărunţit tip grinder, de culoare vişiniu şi un dispozitiv pentru fumat, tip bonc, din sticlă. Analizele de laborator efectuate ulterior au relevat că pe cântarul electronic, pe dispozitivul tip grinder şi pe dispozitivul pentru fumat ridicate de la inculpat s-a pus în evidenţă THC, iar fragmentele vegetale găsite în autoturismul inculpatului M. Mihai Alexandru, în cantitate brută de 105,4 grame, respectiv 1,3 grame conţin THC – tetrahidrocanabinol, substanţă psihotropă, biosintetizată de planta cannabis”, se afirmă în motivarea de la Tribunalul Alba.

În ceea ce-l priveşte pe Coman Matei, în rechizitoriu se reţine că aceasta, în perioada 2014-2015 a cumpărat cannabis de la Mârza Mihai Alexandru şi ulterior l-a comercializat către diferite persoane din Alba Iulia, la preţul de 50-60 lei/gram. Şi în cazul acestuia au fost identificaţi mai mulţi martori, printre care şi doi minori, care au cumpărat cannabis, unul dintre aceştia plătind în total 2.000 de lei pentru 40 de tranzacţii. Tot cu privire la Coman Matei, în rechizitoriu, se mai menţionează că, în data de 2 octombrie 2016, cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa acestuia, s-au găsit mai multe fragmente vegetale mărunţite, de culoare verde-oliv şi un dispozitiv de mărunţit tip grinder (râşniţă). Ulterior, analizele de laborator au stabilit că atât pe dispozitivul susmenţionate cât şi pe fragmentele vegetale, s-a evidenţiat THC-tetrahidrocannabinol, fără ca inculpatul să fie consumator de cannabis.

Alţi doi tineri care au colaborat cu cei doi în activitatea infracţională au recunoscut faptele, au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu procurori DIICOT şi au primit, anterior, închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Te-ar putea interesa şi:

„Afacerea“ gunoiul, o nouă etapă în Alba: 6 oferte la licitaţia cu valoare estimată de 19 milioane de euro pentru colectarea deşeurilor de la 150.000 de locuitori

VIDEO O familie din Bucureşti locuieşte de 5 ani într-un sat mirific din Apuseni unde a reconstruit două case tradiţionale. Următorul proiect este o moară de apă

   

FOTO Imagini rare cu Geamăna, satul din Apuseni dispărut sub muntele de steril al exploatării miniere Cupru Min

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite