Sediu nou pentru Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia. Fostul imobil a fost retrocedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul sediu al DNA Alba Iulia
Noul sediu al DNA Alba Iulia

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Alba Iulia îşi desfăşoară activitatea, începând cu luna ianuarie 2015, într-un nou sediu. Instituţia s-a mutat într-o clădire cedată de Consiliul Judeţean Alba după ce fostul sediu a fost retrocedat.

DNA Alba Iulia îşi desfăşoară activitatea în imobilul de pe strada Bucureşti, nr.16, în fostul sediu al Direcţiei de Asistenţă Socială Alba. Clădirea a fost cedată în martie 2014 de către Consiliul Judeţean, în condiţiile în care fostul sediu al Parchetului de pe strada george Coşbuc a fost retrocedat definitiv şi irevocabil, printr-o sentinţă din 2013.  

Sediul de pe strada George Coşbuc a fost obiectul unui dosar la Tribunalul Bucureşti la secţia civilă, pentru Legea 10/2001, privind imobilele naţionalizate. Acesta a fost retrocedat proprietarilor iniţiali. Solicitarea în acest sens a fost formulată de Tudor Valeriu Herlea.  

 Reprezentanţii DNA au făcut demersuri pentru găsirea unui imobil corespunzător drept sediu şi au identificat, cu sprijinul Consiliului Judeţean, clădirea de pe strada Bucureşti nr. 16. Iniţial, imobilul menţionat a avut destinaţia de „Atelier de reparaţii aparatură medicală”, aparţinător Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. În anul 2003, în urma unui contract încheiat între spital şi Consiliul Judeţean Alba, imobilul de pe strada Bucureşti a trecut în administrarea judeţeană în vederea organizării sediului Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială Alba. Instituţia nu mai funcţionează în acest sediu din 2013.  

Pentru ca procurorii şi poliţiştii DNA să îşi poată desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, clădirea a fost modernizată integral.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite