Se închide ultimul centru de vaccinare anti-COVID din Alba. Procesul trece la medicii de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Ultimul centru de vaccinare funcţional din judeţul Alba, organizat în incinta Sălii de sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, îşi va suspenda activitatea începând cu data de 12 mai 2022.

Potrivit DSP Alba, OUG nr. 44/14.04.2022 prevede că ”centrele de vaccinare împotriva COVID-19 organizate, potrivit prevederilor Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, în alte locaţii decât cele din cadrul unităţilor sanitare publice cu paturi îşi încetează activitatea în termen de maximum 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă”. 

Actul normativ mai prevede că începând cu data de 1 iulie 2022, activitatea de vaccinare se realizează exclusiv prin cabinetele de asistenţă medicală primară (medici de familie), în cadrul programului naţional de vaccinare derulat de Ministerul Sănătăţii”.

În acest timp de aproximativ o lună şi jumătate continuitatea vaccinării va fi asigurată de acele cabinete ale medicilor de familie care au încheiat contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Alba pentru vaccinare anti COVID. Aceştia pot vaccina, la cerere, şi persoane care nu sunt înscrise pe listele proprii de pacienţi.

Persoanele care doresc să se vaccineze anti-COVID sunt sfătuite să ia legătura cu medicul de familie sau cu CAS Alba. Persoanele care trebuie să primească doza II de vaccin anti-COVID după data de 12 mai 2022 când se închide Centrul de vaccinare de la Sala de Sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” vor fi direcţionate spre unul dintre medicii de familie pentru realizarea rapelului.

Vă mai recomandăm:

 

Destinul secretarului Marii Uniri de la 1918. Silviu Dragomir, închis pentru că a fost în guverne „burghezo-moşiereşti“

 

Sătucul cu 600 de locuitori transformat într-un centru logistic pentru toată Transilvania

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite