Şcoală incendiată şi o alunecare de teren, într-un exerciţiu al ISU Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Exerciţiu ISU Alba
Exerciţiu ISU Alba

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba au desfăşurat astăzi la Ocna Mureş mai multe exerciţii tactice pentru a-şi demonstra îndemânarea. Aceştia au stins două incendii şi au salvat mai multe persoane accidentate. 

Pompierii au intervenit la Şcoala Generală „Lucian Blaga” pentru stingerea unui incendiu şi salvarea unei victime surprinse de flăcări. Elevii aflaţi la cursuri au fost evacuaţi, incendiul a fost stins, iar două persoane au fost salvate de un echipaj SMURD şi un echipaj de la ambulanţa Aiud.

O alunecare de teren s-a petrecut pe Dealul Banţa. Pompierii au folosit  o autospecială, un buldoexcavator şi un tractor cu remorcă pentru stingerea unui incendiu cea cuprins o locuinţă aflată pe deal, marcarea zonei şi monitorizarea evoluţiei alunecării de teren.  

Tot astăzi, doi muncitori de la Băile Ocna Mureş au fost surprinşi de prăbuşirea unui perete. Pentru căutarea şi scoaterea lor de sub dărâmături, Detaşamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare grea, fiind ajutaţi de doi câini special antrenaţi.

Toate aceste trei acţiuni, au făcut parte dintr-un exerciţiu tactic de intervenţie pentru monitorizarea şi gestionarea unor situaţii de urgenţă desfăşurat de  ISU Alba. Evenimentele nu sunt reale, ele au fost simulate. Nici o persoană nu a fost rănită.

„Exerciţiul şi-a atins scopurile de verificare a concepţiei de acţiune stabilită prin planul organizării şi desfăşurării exerciţiului, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante, precum şi de realizare a unei informări complexe a populaţiei, privind modul de comportare în cazul producerii unor astfel de situaţii de urgenţă“, a spus Alina Bălaş, purtător de cuvânt ISU Alba.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite