Schimbări la IPJ Alba. Şeful de la Ordine Publică, transferat la Cazier Judiciar. Aflaţi motivele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Duşa-în imagine al doilea de la dreapta la stânga-a fost şeful Serviciului de Ordine Publică
Sorin Duşa-în imagine al doilea de la dreapta la stânga-a fost şeful Serviciului de Ordine Publică

Postul a devenit vacant după ce comisarul Ştefan Lazăr s-a pensionat. La conducerea Serviciului de Ordine Publică a fost numit ofiţerul Sorin Cioancă, care a  avut până acum, doar funcţii de execuţie, la Poliţia Municipiului Alba Iulia şi la Serviciul de Ordine Publică.

Schimbările în echipa managerială a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba intră în vigoare cu data de 3 octombrie, printr-un ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor. Şeful Serviciului  Ordine Publică din cadrul IPJ Alba, Silviu Duşa,  a fost transferat tot pe o funcţie de conducere la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă.

Potrivit datelor prezentate de conducerea Inspectoratului, Silviu Duşa a avut până acum, atât funcţii executive, cât şi de conducere. A fost adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Alba Iulia, şef Serviciu Management, Resurse Umane, şef Serviciu Cercetări Penale şi şef Serviciu Ordine Publică. În perioada august 2009 -februarie 2010, a a fost adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, imediat după ce comisarul Milu Todea şi-a pierdut funcţia prin trimiterea în judecată pentru fapte de corupţie.

Postul de şef la Ordine Publică a devenit vacant după ce comisarul şef Ştefan Lazăr s-a pensionat. 

Funcţia de la Ordine Publică va fi ocupată de Sorin Cioancă , ofiţer specialist în cadrul aceluiaşi serviciu. Subcomisarul este încadrat în structura IPJ Alba din 2002. A avut doar funcţii de execuţie, la Poliţia Municipiului Alba Iulia şi la Serviciul de Ordine Publică.

 „Prin schimbările făcute, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, încearcă să eficientizeze activitatea poliţiei pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din judeţul nostru“, precizează conducerea IPJ Alba.

Ultimele schimbări în structura de conducere a IPJ Alba au avut loc în luna mai, când patru ofiţeri, au primit atribuţii noi. Printre ei a fost şi Mihai Rus, şeful Poliţiei Sebeş  care  a fost numit adjunct al şefului IPJ Alba.

Nu este exclus ca schimbările să aibă legătură directă cu venirea la comanda IPJ Alba a chestorului Ioan Căbulea, care doreşte practic să îşi impună oameni de încredere în posturile cheie din structura de poliţie a judeţului Alba. Unii dintre ofiţerii care au fost transferaţi pe alte posturi au făcut parte din echipa fostului şef al Inspectoratului, comisarul şef Tudor Grindean, care este acum directorul de cabinet al şefului de la Ordine şi Siguranţă din MAI.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite