Sătenii din patru comune din Alba, actori de „Big Brother“. Poliţiştii vor camere video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vinţu de Jos, este una din comunele în care se va instala sistemul „Big Brother“
Vinţu de Jos, este una din comunele în care se va instala sistemul „Big Brother“

Poliţiştii cred că prin montarea camerelor video, care vor fi cu „ochii“ pe infractori şi şoferi teribilişti, va creşte siguranţa sătenilor din comunele care s-au arătat interesate de astfel de sisteme moderne.

Poliţiştii susţin că prin montarea camerelor video va creşte siguranţa locuitorilor şi vor  fi monitorizate mai uşor intrările şi ieşirile din localităţi.

„Ochi“ împotriva infractorilor

Chestorul Nicolae Căbulea, şeful  IPJ Alba, susţine că, până acum, s-au arătat interesate de cumpărarea  unor astfel de sisteme patru administraţii rurale din Alba. Ciugud, Galda de Jos, Ighiu şi Vinţu de Jos.

„Eficienţa sistemelor de supraveghere video este demonstrată, în sensul că ţine infractorii la distanţă. În plus, atunci când se săvârşesc infracţiuni imaginile surprinse de camerele video pot ajuta la prinderea infractorilor“,a motivat Nicolae Căbulea, şeful  IPJ Alba.

Cheltuielile legate de achiziţionarea şi montarea sistemelor video vor fi suportate de administraţiile locale. Imaginile surprinse ar urma să fie monitorizate şi gestionate de către poliţişti.

În derulare este şi proiectul de montare a 50 de camere video în Alba Iulia. Deocamdată, se caută soluţii financiare pentru achiziţionarea sistemului video şi pentru asigurarea infrastructurii. Pe harta localităţilor interesate de sistemul „Big Brother“ figurează şi municipiul  Sebeş.  


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite