Sancţiuni pentru pentru contravenţii la afişajul electoral. Şapte persoane din Alba au fost amendate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişaj electoral ilegal în Alba
Afişaj electoral ilegal în Alba

Poliţiştii din Alba au aplicat şapte amenzi, cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, pentru contravenţii în ceea ce priveşte afişajul electoral.

Biroul Eelectoral Judeţean a transmis la IPJ Alba mai multe sesizări depuse de către reprezentanţii unor partide politice. Poliţiştii au efectuat verificări şi au aplicat amenzi în situaţiile în care au constatat încălcarea legii.

Astfel, şapte persoane din Teius, Câmpeni, Ocna Mureş, Mirăslău şi Bucium au fost sancţionate cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

La Biroul Electoral Judeţean Alba au fost depuse mai multe reclamaţii, de la începerea campaniei electorale, din partea USR – PLUS şi ALDE, care au reclamat celelalte partide că încalcă legea electorală lipind mai mult de un afiş pe fiecare panou electoral.

De exemplu, reprezentanţii PNL au lipit mai multe afişe pe panourile din 18 localităţi, cei ai PSD în două oraşe, iar cei ai ALDE într-o singură localitate. BEJ Alba a dispus înlăturarea afişelor în plus şi a trimis reclamaţiile către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba, pentru identificarea celor care au lipit afişele şi amendarea lor de către poliţişti.

Potrivit legii electorale, pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri, ori candidat independent, poate aplica un singur afiş electoral, care nu poate depăşi dimensiunile de 50 pe 30 de centimetri.

Citiţi şi:

 

Bărbatul din Alba care a provocat un accident rutier în care au murit iubita însărcinată şi fiica de 2 ani, condamnat definitiv la închisoare cu executare

 

Cum au ajutat fotbaliştii din Generaţia de Aur centrul Dumbrava, unde sunt zeci de copii şi bătrâni. „Tata Puiu este cel mai credincios“

 

Primele indicii că ambreiajul unei maşini urmează să cedeze

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite