S-au deblocat posturi la spitalele din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt vacante 19 posturi de medici şi alte 22 pentru asistenţi medicale. Cele mai multe locuri disponibile în sistemul medical sunt în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba şi la Sebeş. Concursurile se desfăşoară până la sfârşitul lui octombrie.

Ministerul Sănătăţii a dat undă verde pentru deblocarea în spitalele din Alba a aproximativ 50 de posturi. În această toamnă în tot judeţul se vor angaja un număr de 19 medici, 22 asistenţi medicali cu studii superioare, doi farmacişti şi alte două persoane pe posturile auxiliare.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Alba, după publicarea posturilor în revista „Viaţa Medicală“, săptămânal al personalului medico-sanitar, în termen de 30 de zile unităţile spitaliceşti trebuie să organizeze concursurile pentru ocuparea locurilor de muncă vacante.

Cele mai multe posturi, la spitalul judeţean

Pe lista posturilor disponibile făcută publică de către Ministerul Sănătăţii, cele mai multe locuri se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba. „Este vorba despre patru posturi de medici, cinci asistenţi medicali şi un post de infirmier-îngrijitor. Ele vor fi ocupate în urma concursului organizat în unitatea noastră“, a precizat Ciobotea Diana, director medical în cadrul Spitalului judeţean Alba.

image

Unitatea medicală poate angaja un medic specialist ortoped, un neochirurg, un neanatolog şi un medic pe secţia de ATI (Anestezie Terapie Intensivă). „Pentru a salva cât mai multe vieţi, e nevoie de doctori foarte buni. Sunt mulţumită de serviciile oferite de spital“, a spus Maria Pop, de 34 de ani, pacientă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia are în prezent, 763 de paturi şi o structură de personal cu 1.047 de angajaţi, din care 120 de angajaţi reprezintă medici.

Lipsă acută de medici

Spitalul din Sebeş este al doilea ca şi număr al posturilor deblocate. Din cele şapte locuri, câte unul este pentru medicina de urgenţă, ATI şi radiologie, trei asistenţi şi un infirmier.

La Spitalul din Abrud s-au deblocat câte un post de medic specialist în chirurgie generală şi ATI, precum şi un farmacist.„Ocuparea acestor posturi duce automat la multiplicarea serviciilor oferite. Populaţia este îmbătrânită, oamenii suferă de boli profesionale, e bine că există secţia de fizioterapie, unde se poate face recuperarea acestora. Este foarte important faptul că se vede o revigorare a unităţii“, a spus Tiberiu Raţiu, primarul din Abrud.

Cu toate acestea unitatea se confruntă în continuare cu un deficit de personal „Mai avem nevoie de un medic de laborator, un radiolog, un oftalmolog, un dermatolog şi un pediatru“, a spus Liviu Ardeleanu, managerul spitalului orăşenesc.

Lista posturilor vacante:
Spitalul orăşenesc Ocna Mureş: un medic obstretică-ginecologie, un medic medicină internă, trei asistenţi
Spitalul municipal Aiud: un medic ATI, un medic neurologie
Spitalul de boli cronice Câmpeni: un medic pneumolog, un farmacist, trei asistenţi
Spitalul orăşenesc Câmpeni: un medic ATI, doi asistenţi
Spitalul municipal Blaj: un medic radiologie, un medic neurologie, doi asistenţi
Spitalul orăşenesc Cugir: un medic ATI, un medic chirurg, un asistent
Centru de sănătate Baia de Arieş: doi asistenţi
Spitalul de pneumofiziologie Aiud: un asistent

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite