S-a încheiat asfaltarea DN 75, drumul din Apuseni care nu a mai fost modernizat de peste 30 de ani VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul a fost asfaltat pe o lungime de 50 de kilometri. Foto DRDP Cluj
Drumul a fost asfaltat pe o lungime de 50 de kilometri. Foto DRDP Cluj

Drumul naţional 75 din Munţii Apuseni a fost asfaltat pentru prima dată în ultimii 30 de ani. Autorităţile au marcat luni, 22 noiembrie 2021, finalizarea lucrărilor.

Este prima lucrare de anvergură pe acest sector de drum naţional de după Revoluţie. 

Drumul este circulat intens, având în vedere că deserveşte o populaţie de pste 50.000 de locuitori, fiind cea mai scurtă cale de legătură a locuitorilor de pe Valea Arieşului spre Turda şi Cluj-Napoca.

Lucrările de asfaltare s-au desfăşurat între comuna Bistra şi limita cu judeţul Cluj, pe o distanţă de 50 de kilometri. Au început în 10 august şi au fost finalizate trei luni mai târziu.

Pe lângă covorul asfaltic, pe cei 50 km de drum, care tranzitează în Alba comunele Ocoliş, Poşaga, Sălciua, Baia de Arieş, Lupşa şi Bistra, au avut loc lucrări de consolidare la podeţe şi s-a intervenit şi în zona şanţurilor şi a rigolelor. 

Pe DN 75 se va continua modernizarea celor aproximativ 15 km rămaşi şi situaţi administrativ în judeţul Cluj, din această porţiune fiind realizaţi deja 2,6 km. Lucrările pentru restul de aproximativ 12,4 km de drum betonat sunt oprite şi se vor executa în primăvara anului viitor, atunci când se înregistrează temperaturi mai ridicate, pentru că necesită o tehnologie mai avansată. 

În luna august a fost organizat un protest al unor locuitori din zonă, care au mers şi au depus memorii la prefecturile din Alba Iulia şi Cluj-Napoca, solicitând modernizarea drumului.

drum apuseni

Vă mai recomandăm:

 

Penalităţi uriaşe pentru italienii de la Pizzarotti. CNAIR reclamă întârzieri la lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda

 

Poliţistul care a primit timp de 11 ani spor ilegal la salariu pe baza diplomei de la o universitate „fantomă”

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite