Protest radical al procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia: întrerup activitatea câte trei ore timp de patru zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
justitie

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au decis să adopte măsuri radicale faţă de prevederile OUG nr. 7/2019 care modifică legile Justiţiei. Magistraţii vor întrerupe lucrul cu pblicul, cu excepţia cazurilor urgente, timp de trei ore în perioada 5 - 8 martie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia s-a întrunit luni, 4 martie 2019, în cadrul Adunării Generale pentru dezbaterea şi exprimarea unui punct de vedere referitor la O.U.G. 7/2019 pentru modificarea Legilor Justiţiei, adoptată în şedinţa de guvern din data de 19 februarie 2019.

În urma consultării procurorilor prezenţi în cadrul Adunării Generale, aceştia au decis în unanimitate exprimarea dezacordului cu privire la modul de adoptare a O.U.G. nr. 7/2019 şi modificările aduse Legii nr. 303/2014, Legii nr. 304/2014 şi Legii nr. 317/2004 prin O.U.G. nr. 7/2019, cu excepţia celor care vizează măsurile temporare referitoare la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii (art. 1 – 12 din actul normativ).

De asemenea, procurorii au mai decis, tot în unanimitate, să se delimiteze de poziţia publică a Asociaţiei Procurorilor din România, asociaţie în cadrul căreia niciunul dintre procurorii acestei unităţi de parchet nu este membru.

Magistraţii şi-au însuşit revendicările şi declaraţiile de principiu formulate de Asociaţia ”Forumul judecătorilor din România” prin apelul adresat Adunărilor Generale ale Judecătorilor şi Procurorilor la data de 22 februarei 2019.

Ca măsură radicală imediată, Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au luat decizia suspendării activităţii cu publicul începând cu data de 5 martie 2019 până la data de 8 martie 2019, inclusiv, în intervalul orar 08:00-11:00, cu excepţia cauzelor în care se apreciază că există caracter urgent (prelungirea dreptului de circulaţie, ordine de protecţie, măsuri preventive). 

Citiţi şi:

 

Savantul român Sergiu Paşca a obţinut o finanţare de 2,5 milioane de dolari de la fundaţia fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg

 

VIDEO Cazul de sclavie de la Sebeş: „stăpânii“ bătrânului bătut şi obligat să cerşească au primit închisoare cu suspendare

 

FOTO Carnavalul de la Rimetea, obiceiul secular prin care se „îngroapă“ iarna şi relele din anul care a trecut

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite