Proiectil din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, descoperit la Vinerea în zona unui fost mare depozit de armament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un proiectul cu calibrul de 88 mm, rămas cel mai probabil din Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit miercuri, 20 noiembrie, la Vinerea, în Alba, în zona unde în urmă cu peste 70 de ani a existat un mare depozit de armament.

Echipa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba ia intervenit miercuri pentru asanarea unui teren de la Vinerea, Cugir, de un obiect de muniţie rămas neexplodat. Pompierii au primit un apel de acolo în legătură cu descoperirea unui proiectil.

În urma efectuării recunoaşterii, echipajul pirotehnic ISU Alba a identificat un proiectil de calibru 85 mm din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acesta va fi ridicat, transportat si depozitat în vederea distrugerii ulterioare, au transmis reprezentanţii ISU Alba.

În această zonă sunt scoase la suprafaţă, periodic, diferite proiectile şi alte obiecte de muniţie. Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în 2001. Atunci au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii. 

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri