„Profa de sex“ din Alba a fost trimisă în judecată. A recunoscut faptele şi va beneficia de reducerea pedepsei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au finalizat cercetările în dosarul în care o profesoară de engleză a fost cercetată pentru că a întreţinut în mod repetat relaţii sexuale cu un elev minor.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia şi are ca obiect ”actul sexual cu un minor (art.220 NCP) acord de recunoaştere a vinovăţiei”. Ea a ales să-şi recunoască faptele şi să colaboreze cu procurorii, astfel va beneficia de o reducere a pedepsei şi de o judecată rapidă. Profesoara în vârstă de 35 de ani, D. A. E,. care a predat limba engleză la Şcoala Gimnazială din comuna Săliştea, a fost implicată într-un scandal sexual, fiind acuzată că a întreţinut relaţii cu un elev de clasa a VIII-a.

După izbucnirea scandalului, în luna februarie 2019, femeia a fost reţinută şi prezentată magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanţa a dispus cercetarea ei în stare de libertate, sub control judiciar, dar cu interdicţia de a mai merge la şcoală. Ulterior, ea şi-a dat demisia din învăţământ.

”Doamna profesoară este titular al sistemului de învăţământ, are o vechime de 10 ani. Preda la clasa unde era elevul. Nu am ştiinţă ce s-a întâmplat, nouă ni s-a adus la cunoştinţă doar că există acele poze compromiţătoare. Din ce am fost informaţi nu rezultă ca ar fi recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu elevul. Regretăm că există astfel de persoane cu comportament deviant în rândul celor care asigură educaţie elevilor noştri. Prioritate pentru noi este, acum, asigurarea suportului psihologic elevului şi familiei sale pentru a depăşi momentele grele prin care au trecut. Doamna profesoară a trecut testul psihologic în luna septembrie 2018”, a precizat la izbucnirea scandalului, în februarie 2019, inspector şcolar al IŞJ Alba, Monalisa Borza.

La rândul să, directorul Şcolii Gimnaziale ”David Prodan” din Săliştea, Ionela Gabriela Suciu, a spus că ea a fost cea care a sesizat poliţia. ”Eu personal nu am găsit nicio poză, dar am aflat că unul dintre elevii noştri deţine poze compromiţătoare cu una dintre profesoarele noastre. Am informat Inspectoratul Şcolar şi Poliţia din Săliştea şi am făcut o sesizare la Poliţia din Alba Iulia. Sesizarea a fost făcută de către mine, cu acordul Inspectoratului Şcolar”, a spus directoarea unităţii de învăţământ. Potrivit procurorilor, profesoara ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorul, de trei ori, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019. Potrivit Codului Penal, actul sexual comis cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani. 

Citiţi şi:

 

Tânără de 21 de ani, victimă a unui agresor periculos eliberat din închisoare: „Vreau să mă simt în siguranţă şi pentru asta voi merge la Referendum“

 

A ajuns la închisoare pentru că a falsificat asigurarea şi ITP-ul unui autoturism înregistrat în Bulgaria. Greşeala făcută de după 8 ani de la prima condamnare

 

Micul taragotist din Apuseni considerat un talent uriaş. Cum i-a schimbat destinul întâlnirea cu Dumitru Fărcaş

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite