Principele Radu şi diplomaţi din şase ţări sărbătoresc Ziua Încoronării la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alba Iulia sărbătoreşte miercuri, 15 octombrie, Ziua Încoronării, în cadrul unui eveniment la care participă Alteţa Sa Regală Principele Radu al României. În onoarea oaspeţilor, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat Sibiu.

Împreună cu Casa Regală a Romaniei, municipiul Alba Iulia şi-a asumat un protocol de colaborare care să valideze legătura trainică dintre două simboluri puternice ale acestei ţări. 2014 este anul dedicat diplomaţiei, prilej cu care Ziua Încoronării va fi sărbătorită alături de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei şi reprezentanţi ai corpului diplomatic.

Pe data de 15 octombrie, la celebrarea unui moment nobil, unic şi foarte important pentru Alba Iulia şi întreaga Românie vor fi prezenţi ambasadori şi oficiali din: Cipru, Franţa, Slovenia, Polonia, Moldova, Bulgaria, transmit reprezentanţii primăriei. Albaiulienii sunt aşteptaţi să participe la evenimentele ce se vor desfăşura la Alba Iulia, alături de Casa Regală a României.

În onoarea oaspeţilor Celeialalte Capitale, la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat Sibiu. Intrarea la spectacol este liberă (în limita locurilor disponibile), sectorul B fiind rezervat integral. Acest eveniment se va desfăşura în prezenţa Alteţei Sale Regale, Princepului Radu al Romaniei. Intrarea se va face strict până la ora 18.30.

Programul Sărbătorii Încoronării mai cuprinde un serviciu religios Te Deum de la ora 17.00 la Catedrala Încoronării şi verinisajul expoziţiei “Comoara regăsită. Evenimentul este organizat de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Legenda Julietei din Transilvania, mireasa bogată al cărei buchet s-a transformat în ziua nunţii în cruce de piatră

Povestea bombardierului american prăbuşit în 1944 în Munţii Cugirului

FOTO Grotele în care s-au ascuns „haiducii anticomunişti” pe Muntele Mare

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite