Primarul PSD al oraşului Teiuş rămâne în funcţie. Tribunalul Alba a validat mandatul câştigat de Mirel Hălălai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandatul câştigat de Mirel Hălălai a fost validat de Tribunalul Alba
Mandatul câştigat de Mirel Hălălai a fost validat de Tribunalul Alba

Tribunalul Alba a validat joi, 29 octombrie, mandatul de primar al oraşului Teiuş obţinut de Mirel Hălălai (PSD) la alegerile din 27 septembrie.

Instanţa din Alba Iulia a admis apelul primarului la decizia Judecătoriei Aiud, care i-a invalidat săptămâna trecută mandatul.

”Admite apelul declarat de candidatul Hălălai Mirel-Vasile împotriva încheierii civile nr. 238/2020 pronunţată de Judecătoria Aiud în dos. nr. 3369/175/2020, schimbă în tot hotărârea apelată şi rejudecând cauza dispune: Admite cererea formulată de petentul Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 10 Teiuş şi în consecinţă: Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Oraşului Teiuş, jud. Alba al domnului Hălălai Mirel - Vasile, declarat ales la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020. În temeiul art. 149 alin. 5 teza a II-a din OUG nr. 57/2019, prezenta hotărâre se comunică Prefectului Judeţului Alba, Secretarului general al Oraşului Teiuş şi Primarului declarat ales şi se aduce la cunoştinţă publică. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului Alba Mirel Hălălai a obţinut al treilea mandat de primar, la diferenţă de peste 1.000 de voturi de al doilea clasat, candidatul PNL.

Problemele privind validarea au fost declanşate de o adresă a Agenţiei Naţionale de Integritate prin care se suţinea că Mirel Hălălai nu mai are dreptul să ocupe o funcţie publică timp de trei ani de la încetarea mandatului 2016 – 2020. Acesta a fost achitat definitiv în 2018 pentru acuzaţia de conflict de interese, iar în ceea ce priveşte incompatibilitatea instanţa nu s-a pronunţat datorită faptului că s-a constatat lipsa unui act administrativ emis de ANI în acest scop. 

Motivul pentru care ANI a considerat că Mirel Hălălai este în incompatibilitate timp de 3 ani de la finalizarea mandatului este faptul că nu a contestat hotărârea Curţii de Apel din septembrie 2018. Potrivit motivării instanţei, chiar ANI a solicitat anularea acţiunii pe motiv că documentul emis a reprezentat doar o sesizare a Parchetului şi nu un act administrativ care să poată fi cenzurat prin instanţa de contecios administrativ. Hălălai, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate în luna iunie 2015. Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru suspiciuni privind săvârşirea infracţiunii de conflict de interese. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Bătrânica de 76 de ani care trăieşte singură într-un cătun din Apuseni cu o pensie de 15 lei 

Cum se deturnează o licitaţie publică pentru o casă executată silit de bancă. Femeie condamnată cu suspendare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite