Primăria Alba Iulia asigură alimente şi medicamente pentru cei cu vârsta peste 65 de ani. Lista cumpărăturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia şi ai partenerilor voluntari vor livra persoanelor vârstnice care solicită acest lucru pachete cu alimente de bază sau medicamente de care au nevoie pentru a putea trece cu bine peste perioada de izolare.

Livrările se vor face pe bază unei solicitări adresate pe site-ul informare.apulum.ro sau la telefoanele de urgenţă 0730.712722, 0799.402030, 0258.819462 (interior 9), pachete cu alimente de bază sau medicamente de care au nevoie albaiulienii în vârstă, pentru a putea trece cu bine peste perioada de izolare.

Solicitarea de sprijin se comunică de luni până vineri între orele 09.00 -13.00, pentru a putea fi onorată în aceeaşi zi. Măsura este menită să îi protejeze în principal pe cetăţenii în vârstă de peste 65 de ani din Alba Iulia. În „coşul” cu alimente şi produse de primă necesitate structurat de echipa Primăriei Alba Iulia în colaborare cu Direcţia de Asistenţă Socială se vor regăsi de la alimente de bază, legume şi fructe până la produse de igienă personală şi casnică.

Lista cu produsele ce pot fi comandate de persoanele în vârstă de peste 65 de ani (la alegere din această listă):

Pâine feliată franzelă feliată (2 buc.),

Lapte 1,5% (1 litru),

Apă plată (sticlă 5 litri),

Apă minerală (max. 2 sticle x 2,5 litri),

Ulei (1 litru),

Zahăr (1 kg),

Sare (max. 500 gr),

Făină albă (1 kg),

Făină mălai (1 kg),

Paste făinoase (1 pungă),

Orez (1 kg),

Miere (400 gr),

Biscuiţi simpli (2 pachete),

Ouă (caserolă 10 buc.),

Caserola piept pui/carne de porc/carne tocată (1 buc.),

Iaurt (1 găletuşă 900 gr),

Brânză dulce/sărată (1 pachet max. 250 gr),

Unt/margarină (1 pachet max. 250 gr),

Pate vegetal/porc/pui (2 cutii),

Conservă de peşte (1 conservă),

Conservă fasole (1 cutie 250gr),

Cartofi (2 kg),

Morcovi (1 kg),

Ceapă (1 kg),

Ardei gras (500 gr),

Varză proaspătă (1 buc.),

Roşii (500 gr),

Castraveţi (500 gr),

Mere (1 kg),

Portocale (1 kg),

Banane (1 kg),

Lămâi (1 kg),

Pastă de dinţi (1 tub mic),

Săpun (1 buc),

Hârtie igienică (max. 10 role),

Detergent rufe (1 pachet),

Detergent vase (1 buc.),

Detergent de suprafeţe (1 buc.)

Costul cumpărăturilor va fi de maximum 150 ron, ce urmează să fie achitaţi de beneficiari doar în momentul livrarii produselor direct la uşa lor, de către echipele de voluntari. Medicamentele vor fi cumpărate strict în baza reţetelor pe care beneficiarii le vor pune la dispoziţia voluntarilor. Nu sunt solicitaţi bani în avans, iar decontarea se face în baza bonului fiscal în original. Echipele primăriei vor avea documente de identificare asupra lor, nu vor solicita date personale şi vor face livrări doar în baza solicitării transmise la numerele de urgenţă disponibile.

”E mai mult decât o obligaţie morală a fiecăruia dintre noi să îşi susţină, cum şi cât poate, bunicii, părinţii, seniorii. Din toate studiile făcute pâna acum reiese clar că ei sunt cea mai vulnerabila categorie în faţa acestui virus necunoscut şi nemilos. De aceea pe ei ar trebui să îi considerăm prioritatea noastra absolută şi să facem orice – repet, absolut orice – ne stă în putinţă pentru a-i proteja. Aceste pachete de strictă necesitate livrate la uşa lor de voluntarii noştri sunt doar un exemplu concret că ne implicăm prin toate mijloacele noastre şi ale partenerilor noştri voluntari. Vârstnicii trebuie doar să înţeleagă gravitatea situaţiei şi să rămână cât mai mult în case, permanent dacă e posibil”, spune Voicu Paul, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia.

Citiţi şi:

 

Cum a apărut celebrul croissant. Legătura cu asediul turcilor asupra unui mare oraş european

 

FOTO Iniţiativă luată în plină perioadă de extindere a infecţiilor cu COVID-19: spital redeschis la 9 ani după desfiinţare

 

VIDEO Laboratorul pentru COVID-19 de la Alba Iulia a fost pus în funcţiune. Când va începe testarea pacienţilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite