FOTO Iniţiativă luată în plină perioadă de extindere a infecţiilor cu COVID-19: spital redeschis la 9 ani după desfiinţare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După 9 ani de la desfiinţare, spitalul orăşenesc din Ocna Mureş, judeţul Alba, revine în circuitul public într-o nouă organizare.

Luni, 23 martie 2020, este pentru micul orăşel din Alba o zi istorică. După aproape 9 ani de la desfiinţarea spitalului orăşenesc, în 1 aprilie 2011, unitatea medicală revine în circuitul public într-o nouă organizare şi la o scară ceva mai mică.

Vechiul spital s-a redeschis sub forma unui Centru Multifuncţional de Sănătate, care va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Lucrările de amenajare a centrului au fost recepţionate la finele lunii februarie a acestui an, în acest interval de timp fiind puse la punct ultimele detalii.

Investiţiile în Centrul Multifuncţional Ocna Mureş s-au realizat în baza unei asocieri între Consiliul local Ocna Mureş şi Consiliul Judeţean Alba, în subordinea căruia se află Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia. 

Imagine indisponibilă

Investiţia depăşeşte 2 milioane de lei, în amenajarea spaţiului şi aparatură. Au fost angajaţi medici şi personal sanitar auxiliar. Aici vor funcţiona în regim de spitalizare de zi, cabinete de consultaţii, săli de tratamente şi saloane pentru specialităţile: medicină internă, pediatrie şi ginecologie. Curpinde 29 de spaţii medicale, dotate cu 20 de paturi şi un punct de recoltare analize medicale.

Imagine indisponibilă

Zona ambulator include cabinete de specialitate şi săli de tratamente pentru medicina internă, obstretică ginecologie, pediatrie şi grupuri sanitare pentru pacienţi. Zona de ambulator a secţiei de pediatrie va fi separată de restul spaţiilor din clinică şi va avea grup sanitar pentru copii. 

Imagine indisponibilă

Zona de spitalizare include 2 saloane cu câte 4 paturi pentru pediatrie, 2 saloane cu 2 şi respectiv 3 paturi pentru ginecologie şi 2 saloane cu 4 şi respectiv 3 paturi pentru medicină internă. Mai mult, spitalizarea de zi va include şi un oficiu alimentar cu o sală de mese pentru adulţi.

Imagine indisponibilă

”În cadrul centrului vor fi oferite servicii în regim de ambulatoriu şi spitalizare de zi, în următoarele specialităţi medicale: Medicină internă, Pediatrie şi Obstretică-Ginecologie, fiind deservit la ora aceasta de trei medici cu specilizările medicină internă, pediatrie şi obstretică-ginecologie, trei asistente, o îngrijitoare şi o registratoare, organigrama centrului urmând să fie completată. Programările vor începe din 24 martie 2020”, a transmis Consiliul Judeţean Alba.

Oraşul Ocna Mureş are o populaţie de circa 10.000 de locuitori. După desfiinţarea spitalului, locuitorii au fost arondaţi unităţii medicale din Aiud. 

Citiţi şi:

 

Revolta unei asistente care tratează bolnavi de coronavirus: „De trei săptămâni nu mi-am strâns copilul în braţe. Oare când veţi înţelege?”

 

Postarea virală a unui român aflat la muncă în Germania: „Acasă nu se întoarce Diaspora, se întorc doar cei iresponsabili“

 

”Aprozarul virtual”, iniţiativa Primăriei Ciugud pentru a ajuta producătorii care nu mai pot vinde legume în pieţe

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite