VIDEO Laboratorul pentru COVID-19 de la Alba Iulia a fost pus în funcţiune. Când va începe testarea pacienţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul de testare se află în perioada de calibrare
Laboratorul de testare se află în perioada de calibrare

Laboratorul de testare pentru COVID-19 a fost pus în funcţiune la Alba Iulia şi urmează să realizeze şi primele teste efective.

Potrivit DSP Alba, laboratorul de testare COVID-19, este pus în funcţiune, fiind o chestiune de zile până când se va începe testarea efectivă. Sunt proceduri şi protocoale ce trebuiesc respectate, ca etape premergătoare testării efective. Deocamdată medicii de la Alba Iulia lucrează în 

Linia completă de testare pentru diagnosticarea cazurilor de COVID-19 a fost recepţionată de către DSP Alba. În ultimele zile personalul medical a beneficiat de instructaj complet. Aparatura se află în procedură de calibrare timp în care se realizează o serie de teste, de probă, premergătoare diagnosticării posibilelor cazuri de boală. Personalul care va deservi aparatura este compus din specialişti din cadrul Laboratorului de Diagnoză şi Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Alba.

Aparatura şi echipamentele de specifice au ajuns în judeţul Alba, în urma unor contracte de comodat, cu titlul gratuit, la solicitarea conducerii DSP Alba, cu sprijinul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Direcţiei Sanitar-Veterinare Alba şi a Universităţii Politehnice Bucureşti. S-au implicat în demers reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba şi parlamentari de Alba.

laborator covid alba

Aparatura are o capacitate de realizare a 96 de teste COVID-19 pe un ciclu de opt ore, iar în 24 de ore se pot realiza maximum 180 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea se vor efectua strict persoanelor suspecte, conform definiţiei de caz.

laborator covid alba
laborator covid alba
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite