Preşedintele PNL Alba susţine o ”analiză extinsă” la congresul din 2017: ”Până atunci avem de lămurit lucrurile în interior”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Hava susţine o analiză în PNL la congresul din 2017
Mircea Hava susţine o analiză în PNL la congresul din 2017

Liderul PNL Alba, Mircea Hava, crede că cel mai potrivit ar fi o ”analiză extinsă în PNL după rezultatul alegerilor” la congresul partidului din 2017. Primarul din Alba Iulia, vicepreşedinte la nivel naţional al partidului, nu este de acord cu demisii imediate de la conducerea PNL.

”Asumarea înfrângerii nu e cu nimic mai puţin importantă decât sărbătorirea victoriei, astfel cred că s-ar putea rezuma situaţia momentului în Alba, după votul pentru parlamentarele de ieri. La fel de adevărat este că nu e nici momentul, nici locul, nici cazul unei analize politice extinse. Asta se va întâmpla, cel mai probabil, la congresul de anul viitor. Până atunci, însă, avem de lămurit lucrurile în interior, de la zero până la vârf”, spune Mircea Hava, pe Facebook.

Liderul PNL Alba a mulţumit celor care au ales, prin votul lor, să facă din Alba, alături de Sibiu şi Cluj, ”o Românie a viitorului şi a speranţei, chiar dacă una în miniatură” şi a adăugat că asta nu înseamnă că nu acceptă votul covârşitor al restului ţării. 

”A fost, până la urmă (sau până la urnă?) o competiţie pe care eu cred că nu au câştigat-o jucătorii, ci publicul din tribune. A fost, probabil, un vot dictat de economia personală a fiecăruia, suprapus cu un PNL care s-a expus la aceleaşi greşeli ca la alegerile locale. Pentru că trebuie sa recunoaştem, declanşatorul, epicentrul acestui seism care a zdruncinat procentul acestui partid a pornit chiar de la kilometrul zero”, a transmis vicepreşedintele PNL.

Primarul din Alba Iulia s-a arătat convins că, dincolo de jocuri şi scoruri politice, administraţia locală va putea colabora bine cu orice guvern sau Parlament, indiferent de culoarea lui politică. ”Aşa a fost întotdeauna. Alba Iulia nu a întârziat aşteptând bani de la guverne, ci, cel mult, a avut pretenţia de a fi lăsată să muncească. Nu vreau să cred că după aceste alegeri va exista doar bine sau rău, răfuieli politice şi amatorism. Acest scor nu este un favor pentru cei care au câştigat, ci o maximă responsabilitate de a împlini ce aşteaptă România”, a mai precizat primarul din Alba Iulia.

Citiţi şi:

PSD Alba îl susţine pe Liviu Dragnea pentru funcţia de premier: ”Preşedintele trebuie să respecte voinţa alegătorilor. Luăm în calcul suspendarea”

Cine sunt parlamentarii de Alba: egalitate de mandate între PNL şi PSD. Un singur post de deputat rămâne în discuţie

Câte voturi a adunat Costică Berindei, candidatul cu „Toiota“ şi „Wolzwagen“, devenit viral pe Facebook

Bucurie la PSD Alba pentru scorul naţional, aşteptări rezervate şi optimism pentru rezultatul din judeţ

PNL a câştigat ”la mustaţă” alegerile parlamentare în Alba. Diferenţa la Senat este de câteva zeci de voturi

Mircea Hava, liderul PNL Alba: ”Dezastrul nostru este în Bucureşti. Nu putem noi din Transilvania să îi ridicăm”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite