Mircea Hava, liderul PNL Alba: ”Dezastrul nostru este în Bucureşti. Nu putem noi din Transilvania să îi ridicăm”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PNL Alba sunt afectaţi de scorul slab obţinut în alegeri
Liderii PNL Alba sunt afectaţi de scorul slab obţinut în alegeri

Liderul PNL Alba, Mircea Hava, apreciază ca slab rezultatul obţinut de partid în alegerile parlamentare. Primarul din Alba Iulia a spus că nu este de acord cu demisii ”fără să ai ce să pui în loc”, dar că aşteaptă ca unii să facă un pas în spate.

”Nu cred că după 25 de ani mai merită să fim conduşi de cei care aduc voturi din Teleorman, din zone de sărăcie crasă. (...) Ne-am condus campania nu prin a le spune oamenilor ceea ce vreau. Sunt nişte lucruri care trebuie făcute în România şi care dacă nu se fac vom avea mari probleme pe viitor. Nu am nicio încredere în PSD, pentru că atunci când au guvernat, în afară de măsurile populiste şi de gargară, nu s-a întâmplat nimic. Din păcate cei care muncesc şi au programe serioase pentru ţară văd că prind mai puţin”, a spus Mircea Hava.

Liderul PNL Alba susţine că una din cauzele scorului atât de mic este rezultatul din Bucureşti. ”Nu putem noi cei din Transilvania că să îi ridicăm. Dezastrul nostru foarte mare este în Bucureşti. Am început cu un dezastru la alegerile locale. Era de fapt o chestiune care cred că putea să urmeze (…). Cred că cea mai mare bucurie era ca dreapta să se fi unit şi să fi scos ea 45-50%, cum ar fi putut să facă. Din păcate, în dreapta, orgoliile sunt fantastice. Să ştiţi că nu caut scuze. Vă spuneam că lucrurile nu stau bine. Nu stau bine nici ca şi campanie făcută. E a nu ştiu câta oară, e foarte greu să continui aşa, să trudeşti, să faci treabă, să îţi rupi oasele, să încerci să găseşti resurse, soluţii şi pe urmă totul să de dărâme pentru că unii se duc şi votează după ceea ce <căpătăm>. Eu zic că timpurile vor rezolva şi această problemă. Rezultatul este slab. Este greu să cobori în şase luni la 22%. Vom vedea ce am făcut pe judeţ. Aici mă interesează mai mult. Sper ca rezultatele să fie mai bune. Demisiile nu rezolvă nimic. Rezolvă ceva când în locul celor care pleacă vin alţii care pot să facă ceva”, a completat Mircea Hava.

Primarul din Alba Iulia mai spune că nu crede că Dacian Cioloş va ajunge, cel puţin deoamdată, preşedinte PNL. ”Deocamdată nu va fi preşedintele PNL. Dacă va fi discuţia aceasta, eu am un singur vot. În primul rând el trebuie să îşi dorească. Dragoste în politică cu forţa nu se prea face. Îmi doresc un singur lucru, ca partidul să înceapă să meargă acolo unde trebuie. Potenţial este”, a precizat Hava.

Preşedintele PNL Alba mai afirmă că, în condiţiile unui guvern PSD, totul contează pe munca celor de la nivel judeţean: ”Suntem o echipă de oameni închegată. Partidul trebuie să se aşeze, să vadă unde a dat cu băţul în baltă, cei care nu au făcut lucrurile cum trebuie să facă un pas în spate. Nu trebuie să tăiem în carne vie. Patru ani se pot face lucruri deosebite şi putem ajunge din nou acolo unde vrem. Ţara a fost o ţară de dreapta, însă nu a arătat niciodată că poate să se unească”.

   

Citiţi şi:

Votanţi din satele îmbătrânite din Podişul Secaşelor: „Cei care nu merg la vot fac aia mai mare prostie. Du-te la vot şi alege pe cine vrei!”

Cum se văd alegerile într-un sat din Alba, prin vocea unui agricultor cu 40 de vite în ogradă: „De ce să aleagă alţii, să alegem noi că de-aia avem dreptul“

Alegeri generale 2016. Prezenţa la vot în judeţul Alba

11 partide au depus liste în Alba pentru alegerile parlamentare. Cine sunt şi ce profesii au cei 96 de candidaţi

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite