Preşedintele Klaus Iohannis, din nou la schi în masivul Şureanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis a revenit pe pârtiile de schi din masivul Şureanu. Prezenţa acestuia nu a fost ”ratată” de turişti care au ţinut să se fotografieze cu şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut fotografii cu turiştii care au fost, sâmbătă, la schi, pe domeniul schiabil Şureanu, unde altitudinea maximă depăşeşte 2.000 de metri.

Iohannis a fost îmbrăcat în costumul de schi negru cu portocaliu, cu care a mai fost surprins în timpul practicării sporturilor de iarnă. În imaginile în care apare alături de turişti, preşedintele poartă ochelari şi cască de protecţie şi este zâmbitor.

Şeful statului a fost surprins de un grup de schiori care şi-au făcut un selfie cu preşedintele României. Iohannis a fost la schi în Munţii Şureanu şi în ianuarie 2018. Domeniul schiabil Şureanu are pârtii cu lungime totală de 18 kilometri şi este situat la cea mai mare altitudine din ţară, peste 2000 de metri. Stratul de zăpadă măsoară aici peste 1 metru.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a petrecut ultima zi din anul 2018 la schi pe pârtiile din Păltiniş, aproape de Sibiu. Iarna trecută. Iohannis a fost fotografiat în mai multe rânduri la schi, pe pârtiile din România, cel mai adesea la Şureanu, în judeţul Alba.

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din opt pârtii care însumează 18 kilometri. În prezent, şase sunt funcţionale. Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un potenţial deosebit pentru schi în afara pistei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite