Premieră în Alba: comuna Ciugud s-a înfrăţit cu comuna Hârtop din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comuna Ciugud din Alba s-a înfrăţit cu comuna Hârtop, raionul Cimişlia din Republica Moldova. Documentul a fost semnat la sfârşitul săptămânii trecute şi este prima iniţiativă de acest gen din mediul rural din judeţ.

Protocolul de colaborare a fost semnat personal de primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian, prezent sâmbătă, 25 mai, în Republica Moldova.

„Ne propunem să colaborăm în primul rând, să realizăm schimburi de experinţă între angajaţii celor două  instituţii, urmând ca mai apoi să deschidem canale de colaborare socio-economică publică şi privată. Protocolul de înfrăţire are ca scop final sprijinirea relaţiilor directe între agenţii economici din industrie, agricultură, transport, comerţ şi între instituţiile de învăţământ, sănătate, cultură, sport, turism şi alte domenii”, a declarat primarul Gheorghe Damian.

„Am auzit multe despre comuna Ciugud, din presă şi de la televizor. Am vrut să ne înfrăţim cu această comună condusă de oameni harnici şi pricepuţi tocmai pentru a învăţa de la dânşii cum să atragem fonduri europene şi cum să dezvoltăm comuna noastră”, spus  primarul Vladimir Medoni. Iniţiativa înfrăţirii dintre cele două comune este o premieră la nivelul unităţilor administrative teritoriale rurale din Alba. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite