Platforma industrială UPSOM Ocna Mureş, cumpărată de o firmă apropiată de Dan Voiculescu pentru 8 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă apropiată de Dan Voiculescu a cumpărat platforma industrială a combinatului UPSOM Ocna Mureş. Contractul a fost semnat luni, 18 martie 2013 şi are o valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

Cumpărătorul activelor este firma Govcrest International SRL Bucureşti, în asociere cu societatea Aloref SRL Alba Iulia. Firma din Bucureşti are ca asociat majoritar Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA cu 51 la sută din părţile sociale. Al doilea asociat important este Ştefan Boghiu cu 47,45 la sută din părţile sociale, cel care conduce afacerile societăţii în calitate de director general. 

Govcrest Internaţional a fost înfiinţată în anul 1991 şi se ocupă cu comerţul intern şi internaţional de produse chimice şi echipamente utilizate în acest domeniu de activitate. Planurile cumpărătorului este de a transforma zona în parc industrial, prin promovarea unei hotărâri de Guvern.  Fostul combinat GHCL UPSOM SA Ocna Mureş, cel mai mare producător de sodă calcinată din România, a intrat în faliment, în noiembrie 2012.

Platforma industrială din Ocna Mureş a fost scoasă la licitaţie de patru ori, dar nimeni nu s-a arătat interesat să o cumpere. Motivul principal a fost preţul solicitat de administratorul judiciar, Casa de Insolvenţă Transilvania. GHCL Upsom are datorii de aproximativ 25 de milioane de euro. Principalul creditor este compania Romgaz, care s-a înscris la masa credală cu suma de 14 milioane de euro. Restul datoriilor sunt la bănci, alte societăţi comerciale şi la bugetul de stat. Combinatul este în proprietatea grupului indian GHCL (Gujarat Heavy Chemicals Ltd.), care deţine 95,67% din actiuni prin compania Indian England N.V. Amsterdam NLD. 

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite