GHCL Upsom România, fostul combinat de produse clorosodice din Ocna Mureş, a intrat în faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma fostului combinat Upsom din Ocna Mureş FOTO Adevărul
Platforma fostului combinat Upsom din Ocna Mureş FOTO Adevărul

Producătorul de sodă calcinată GHCL Upsom România, controlat de concernul indian GHCL, a intrat în faliment, la cererea Romgaz, AVAS şi ANAF, iar printre creditorii companiei se numără Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi Societatea Română de Televiziune.

Intrarea în faliment a fost aprobată la finele anului trecut de Tribunalul Alba, se arată într-un comunicat al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare transmis Bursei de Valori Bucureşti, potrivit Mediafax.

GHCL se afla în insolvenţă din 2010, însă administratorul judiciar nu a depus niciun plan de reorganizare, astfel încât tribunalul a dispus "intrarea în faliment în formă simplificată", potrivit comunicatului.

Compania are 63 de creditori, printre care se mai află Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statuluiu, Romgaz Mediaş, CFR Marfă şi Banca Comercială Română.

Concernul indian GHCL a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni ai Upsom în 2005, pentru 16,5 milioane de euro.

Anterior vânzării către GHCL, Upsom făcea parte din grupul de firme Bega, controlat de fraţii Marius şi Emil Cristescu, care mai deţin şi Uzinele Sodice Govora.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite