Peste 1.400 de persoane în prima seară la Alba Iulia Music & Film Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima seară a Alba Iulia Music & Film Festival  a strâns peste 1.400 de persoane în faţa ecranelor şi scenelor din cetate. Dintre acestea, 1.200 au asistat la evenimentul oficial de deschidere, care a cuprins un recital al maestrului Grigore Leşe şi proiecţia filmului „#selfie”, unul dintre cele mai de succes filme româneşti din ultimii ani, în prezenţa echipei filmului.

„Alba Iulia devine tot mai mult un spaţiu al marilor evenimente, o destinaţie turistică şi o cetate a artei. Avem o agendă bogată întreg anul, iar următoarele zile confirmă acest lucru. Vă invit să vă bucuraţi din plin de evenimentele din oraş”, a spus primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, pe scena festivalului.

În continuarea serii, Grigore Leşe a purtat publicul într-o călătorie muzicală înspre „Obârşii”, înspre autentic şi original, chiar dacă, după cum mărturiseşte chiar el, nu suntem întotdeauna siguri unde sunt aceste origini. „Văzând asemănările dintre hora românească şi structuri muzicale din Iran, m-am întrebat adesea dacă eu sunt din Persia, sau ei din Maramureş”, a spus Leşe, care a cântat aseară la Alba acompaniat de un invitat special chiar din Iran, Amir Heidarkhodaee.

Filmul „#selfie” a fost nu doar un prilej de distracţie, ci şi de întâlnire cu echipa filmului, fiind prezenţi la Alba Iulia producătorul Cristina Dobriţoiu şi actorii Vlad Logigan şi Flavia Hojda, care la finalul proiecţiei au făcut zeci de poze şi au oferit autografe celor prezenţi.

A doua zi de festival - recomandări

Astăzi, pe scena principală a festivalului din Piaţa Vestică Open Air (latura de vest a cetăţii, în faţa catedralei) urcă, la ora 19, Fanfara Transilvania din Cugir, o trupă care a făcut cunoscute ritmurile româneşti în toate colţurile lumii, o familie de artişti care au muzica în sânge şi transmit tradiţia din tată în fiu. De la ora 20, filmul „America, venim!” va fi proiectat la Alba Iulia în avanpremieră naţională, cu două săptămâni înainte de a intra oficial în cinematografe. Filmul urmăreşte drumul a şase artişti români plecaţi pentru un spectacol în SUA, unde ajung pe mâna unui impresar dubios, care reuşeşte să îi bage în tot felul de încurcături.

De la ora 21:30, la Curtea de Vară a Palatului Principilor urcă pe scenă VRELO, o trupă din Serbia care îmbină fusion rock cu ritmuri punk şi dub. Vrelo explorează şi transpune folclorul popoarelor slave în ritmuri contemporane, păstrând autenticitatea vechilor elemente vocale în orchestraţii şi puneri în scenă moderne. Seara se va încheia cu un festival party alături de Electroclown.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite