Pericol de explozie. Peste 100 de tone de îngrăşăminte, depozitate lângă un rezervor uriaş de motorină FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngrăşămintele erau depozitate lângă un rezervor uriaş din care curgea motorină. Foto: IPJ Alba
Îngrăşămintele erau depozitate lângă un rezervor uriaş din care curgea motorină. Foto: IPJ Alba

Poliţiştii din Alba au indisponibilizat peste 138 de tone de îngrăşăminte chimice, care erau depozitate necorespunzător, în apropierea unui rezervor de combustibil. Se investighează şi o posibilă poluare a apelor.

Miercuri, 30 martie, a fost efectuat un control, la o societate comercială de pe raza localităţii Cetatea de Baltă, judeţul Alba, privind modul de depozitare a îngrăşămintelor chimice. 

Poliţiştii au constatat că peste 138 de tone de îngrăşăminte chimice, pe bază de azot, erau depozitate pe un teren neîmprejmuit şi neprotejat, fără a fi păstrate într-un depozit care să asigure o bună protecţie faţă de condiţiile meteorologice, în imediata apropiere a unui rezervor de motorină, cu o capacitate de 58.000 de litri. 

Din cercetările efectuate la faţa locului de poliţişti, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii de Mediu Alba şi ai Apelor Române s-a constat faptul că, din rezervorul cu motorină s-ar fi scurs o cantitate de aproximativ 15.000 de litri, care ar fi poluat solul, pânza freatică şi apa râului Târnava Mică.

poluare alba

Foto: IPJ Alba

Cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate”,  şi ”evacuarea de substanţe periculoase în apele de suprafaţă sau subterane”.

Întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice a fost indisponibilizată şi mutată într-un loc protejat.

Vă mai recomandăm:

 

Cimitirul vechi de 5.000 de ani de lângă Transalpina de Apuseni. Ce au descoperit arheologii la Râmeţ

 

Asaltul de la Groşi, bătălia epică din Apuseni dintre partizanii anticomunişti şi securişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite