Percheziţii la firme din Alba Iulia care decodează ilegal telefoane mobile. Patru administratori sunt cercetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru administratori de firme din Alba Iulia sunt cercetaţi penal, în urma unor percheziţii efectuate joi de IPJ Alba. Acţiunea a vizat depistarea societăţilor comerciale care folosesc programe informatice fără licenţă, precum şi identificarea telefoanelor mobile neevidenţiate în documentele societăţilor sau provenite din furt şi lăsate la aceste firme, pentru decodare.

Oamenii legii au confiscat peste 60 de telefoane mobile, calculatoare şi un laptop. Potrivit unor surse, o parte dintre firmele vizate au sediul pe Bulevardul Revoluţiei din Alba Iulia.

Joi, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţie Municipiului Alba Iulia au efectuat patru percheziţii la societăţi comerciale din Alba Iulia care au ca obiect de activitate reparaţii şi decodări de telefoane mobile. Au identificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 67 de telefoane mobile, cinci unităţi de calculator, un laptop, precum şi suma de 640 lei.

Faţă de administratorii celor patru societăţi comerciale verificate, au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de „reproducerea neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculatoare în oricare din următoarele modalităţi: instalare, stocare, rulare sau expediere, afişare ori transmitere în reţea externă”.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei. Activităţile desfăşurate în cadrul acestor dosare penale au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Operaţiuni Speciale Alba şi ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Alba.

image
Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite