Percheziţii în Alba la contrabandişti de ţigări şi alcool. 16 persoane vizate de ancheta Poliţiei UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bunuri şi bani descoperite de poliţişti. Foto: IPJ Alba
Bunuri şi bani descoperite de poliţişti. Foto: IPJ Alba

Poliţiştii din Alba efectuează marţi, 6 iulie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, 16 percheziţii la persoane bănuite de contrabndă cu ţigări.

UPDATE Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate 1.100 de ţigarete şi 134 de litri de alcool, provenite din contrabandă, 378 de litri de alcool producţie proprie, 49 de articole vestimentare, care urmau să fie comercializate, precum şi telefoane mobile şi suma de 17.650 de lei.

În acest fel, ar fi fost creat, bugetului de stat, un prejudiciu în valoare de 18.000 de lei.  Două persoane vizate de anchetă, au fost depistate şi conduse la sediul poliţiei, iar alte 20  au fost citate şi audiate. 

Faţă de o persoană, de 47 de ani, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de azi, 07 iulie, va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale. La activităţi au participat şi poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistic, acţiuni speciale şi reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale Braşov.

Textul iniţial: Persoanele vizate de anchetă ar fi deţinut, depozitat transportat şi comercializat  produse accizabile, fără ca acestea să fie marcate sau având marcaje false.

Percheziţiile sunt realizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba pe raza municipiului Blaj şi a unor localităţi rurale învecinate, la persoane bănuite de contrabandă.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada februarie – iulie 2021, mai multe persoane ar fi achiziţionat ţigări, în afara antrepozitului fiscal şi le-ar fi transportat în municipiul Blaj şi pe raza mai multor localităţi învecinate, unde l-ar fi comercializat, fără ca acestea să fie marcate sau având marcaje false.

La percheziţii, alături de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, participă şi poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, criminalistic şi acţiuni speciale.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Şi-a regăsit fraţii după 26 de ani de la despărţire. Povestea Mariei, tânăra adoptată în SUA la vârsta de 2 ani

Povestea lui Vetălău, strănepotul văduvei care l-a inspirat pe Agârbiceanu în cunoscuta nuvelă Fefeleaga FOTO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite