Pedeapsa blândă primită de un tânăr care şantaja fete cu fotografii indecente. O copilă a vrut să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Un tânăr în vârstă de 24 de ani din Dâmboviţa a fost condmanat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, fiind acuzat că şantaja minore cu fotografii indecente pe care acestea i le trimiteau prin internet.

La începutul lunii decembrie 2019, procurorii DIICOT Alba Iulia au descins în Dâmboviţa, în locuinţa lui B. George Liviu, după ce o fetiţă de 10 ani din Alba le-a povestit părinţilor că a fost şantajată pe Facebook de o persoană care i-a spus că dacă nu îi mai trimite poze cu ea în ipostaze indecente, o să le facă publice.

La un moment dat, minora a refuzat să mai răspundă solicitărilor tânărului, care dorea în continuare să primească poze cu fata dezbrăcată. A ameninţat-o că va trimite imaginile pe care le avea deja altor persoane sau le va posta pe internet. 

Speriată, minora a relatat întreaga poveste părinţilor ei, care au depus plângere la poliţie. Dosarul a ajuns la DIICOT, iar procurorii de aici, în colaborare cu poliţiştii de la BCCO, l-au identificat pe tânăr şi au efectuat o percheziţie la locuinţa acestuia. Anchetatorii au descoperit, în sistemele informatice pe care le deţinea inculpatul, fotografiile trimise de tânără.

Ulterior, s-a descoperit că bărbatul a procedat la fel cu alte şapte minore din mai multe oraşe din ţară. Una dintre fetele care au căzut în capcana tânărului de 24 de ani, din Dâmboviţa, a încercat să se sinucidă, după ce colegii ei au primit poze în care fata apărea dezbrăcată. O primă sentinţă a fost dată la Tribunalul Alba. Instanţa a decis condamnarea tânărului la pedeapsa trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Tânărul şi-a luat identitatea unui cont de femeie pe Facebook şi le aborda pe minore. Acesta începea o discuţie despre sexualitate şi într-un final le convingea să îi trimită poze cu ele goale. După un timp, dacă fetele nu mai trimiteau poze, tânărul le şantaja că va trimite imaginile pe care le avea deja prietenilor şi colegilor. 

B. George Liviu a fost arestat preventiv în decembrie 2019, măsură prelungită succesiv pentru câteva luni şi în 2020. DIICOT a formulat apel solicitând condamnarea la o pedeapsă cu executare. Sentinţa definitivă va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Afacerea „Flotanţii“: Ingineriile electorale prin care unii primari încearcă să-şi asigure încă un mandat

Pandemia a făcut prăpăd în turism. Judeţul din Ardeal unde cazările au scăzut cu peste 50% în primele 7 luni

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite