Patru aparate de testare pentru COVID-19, în dotarea DSP Alba. Se pot prelucra zilnic 1.500 de teste

0
0

Un nou aparat Real Time (RT) - PCR, cel de-al patrulea de acest gen, a intrat în dotarea Laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Specialistii de la DSP Alba pot astfel să realizeze până la 1.500 de teste zilnic, număr comparabil cu cel efectuat în judeţe mai mari.

"Un al patrulea aparat Real Time - PCR pentru depistarea COVID-19 a intrat azi în dotarea Laboratorului DSP Alba, în urma finalizării procedurii de achiziţie publică desfăşurată prin SEAP. Achiziţia în valoare de 260.000 de lei, care include şi un extractor automat, va creşte semnificativ capacitatea de testare în judeţ, în prezent în Laboratorul DSP funcţionând 4 linii de testare RT-PCR", precizează DSP Alba.

Potrivit sursei citate, prin punerea în funcţiune a celei mai recente achiziţii, în laboratorul DSP Alba se vor putea realiza până la 1.500 de teste zilnic, număr de teste "comparabil" cu cel efectuat în oraşe şi judeţe mai mari.

"Pot spune că, la această oră, Laboratorul DSP Alba dispune de o dotare optimă, de ultimă generaţie, pentru depistarea COVID-19. De la un aparat primit în comodat la începutul pandemiei, în luna martie, am ajuns acum să deţinem patru aparate RT-PCR. (...) Dotările pe care le avem în laboratorul nostru nu numai că aduc plusvaloare întregului judeţ, dar, în primul rând, ne ajută să continuăm lupta cu acest virus la capacitate maximă", a afirmat, potrivit comunicatului, directorul executiv al DSP, Alexandru Sinea.

În Alba, de la începutul pandemiei, au fost efectuate în total peste 123.000 de teste. Au fost testate pozitiv 9.741 de persoane, din care 158 de cazuri au fost anunţate vineri. S-au vindecat 7.001 persoane, iar 250 au decedat. Numărul cazurilor active era vineri de 2.490.

Vă mai recomandăm:

Medic de familie din Alba Iulia: ”Este haos. Numărul real de bolnavi COVID este cu mult peste cel prezentat de autorităţi”

FOTO Cum decurgeau arestările realizate de fosta Securitate comunistă. Raportul desecretizat care descrie operaţiunea reţinerii unui preot la Alba Iulia

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite