Părinţii tânărului de 30 de ani găsit mort pe o stradă din Alba Iulia: „I-au pus ceva în băutură. Ştia prea multe“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moartea tânărului de 30 de ani găsit pe o stradă din Alba Iulia în noaptea de sâmbătă spre duminică este departe de a fi elucidată. Chiar dacă nu avea urme de violenţă pe corp, părinţii lui Călin Opriţa cred că acesta a fost ucis pentru a-i fi închisă gura. Mama acestuia susţine că tânărul nu se mai droga de o lună.

Familia susţine că sunt suspecte condiţiile în care a murit Călin, pentru că acesta ar fi fost sănătos şi că nu s-ar mai fi drogat. Bărbatul în vârstă de 30 de ani fost găsit fără viaţă, sâmbătă, lângă clădirea unei foste centrale termice din cartierul Ampoi 1 pe strada Livezii, în apropiere de locuinţa sa. Poliţia a fost sesizată la ora 5.00 dimineaţa de faptul că a fost descoperit cadavrul tânărului. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare, însoţită de medicul legist. Corpul neînsufleţit nu avea urme de violenţă. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite după necropsie.

„În ultimul timp era bine. Într-adevăr, a avut procese (…) Suspectez moartea lui, cauza necunoscută şi nu cred, sub nicio formă că nu a fost înscenare. Sunt convinsă că acum toţi vor să spună că era un drogat. În ultima lună nu a mai folosit. Şi-a schimbat viaţa, muzica, tot, prietenii. Era foarte bine”, spune Valeria Opriţa, mama tânărului într-o înregistrare făcută publică de opiniatransilvana.ro.

Familia susţine că tânărul nu avea probleme de sănătate. „Eu zic că i-a băgat ceva în bar acolo unde a fost. Mă aştept de la autorităţi să facă dreptate. Eu, ca persoană, ştiu că o să-l învinuiască pentru dosarele pe care le are. Eu, ca mama lui, nu cred nimic. A fost un copil schimbat, de o lună. Cred că este o făcătură. Şi dacă se găsesc substanţe sau ceva, e clar că i-au fost puse în băutură. Eu zic că cineva i-a pus. Ştia prea multe, şi nu vorbea, îi ierta şi pe hoţi, era un suflet foarte bun. Nu vroia să facă la nimeni rău”, a mai spus Valeria Opriţa.

Căli Opriţa se afla sub control judiciar, fiind cercetat pentru trafic cu etnobotanice. El este învinuit că făcea parte dintr-un grup destructurat de DIICOT, în luna martie 2016, când s-au efectuat 19 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Cluj. în perioada 2015 – 2016 pe raza municipiului  Alba Iulia  s-a constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior ar fi aderat şi alte persoane, în scopul deţinerii şi vânzării de droguri de risc, precum şi pe linia efectuării de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile a avea efecte psihoactive.

S-a reţinut că membrii grupului infracţional au procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au  preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram. Membrii grupării ar fi comercializat substanţele astfel obţinute în judeţele Alba, Cluj şi Hunedoara.

Călin Opriţa mai era judecat din februarie 2015, într-un alt dosar pentru infracţiuni similare, alături de alte 12 persoane. Inculpaţii sunt acuzaţi că au format o reţea de crimă organizată care vindea etnobotanice şi cannabis în Alba Iulia, Turda, Cluj-Napoca şi oraşele Baia de Arieş şi Cîmpeni din Apuseni. De asemenea, bărbatul era trimis în judecată la Judecătoria Alba Iulia pentru infracţiunea de uz de armă fără drept, cu părţi vătămate două persoane de sex feminin, dintre care una era fosta sa prietenă.

Citiţi şi:

Patru bărbaţi din Alba condamnaţi la închisoare cu executare. Au tâlhărit un bătrân şi l-au încuiat în casă

 

Tânăr din Alba Iulia, judecat pentru trafic de etnobotanice şi uz de armă, găsit mort pe stradă, fără urme de violenţă

 

Cinci tineri din Alba, răniţi într-un accident rutier. Patru sunt în stare gravă la un spital din Târgu Mureş

 

Şapte funcţionari de la Casa de Pensii Alba, trimişi în judecată pentru neglijenţă în serviciu. Sunt acuzaţi că nu au verificat legalitatea unor dosare de pensie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite