Obiectivele unui rocker, viitor candidat la Primăria Alba Iulia: legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un rocker din Alba Iulia, care şi-a anunţat intenţia de a candida la funcţia de primar, vrea legalizarea prostituţiei şi a drogurilor uşoare. Dan Tudor, chitaristul trupei ZadaR, consideră că realizarea acestor două obiective ar contribui decisiv la dezvoltarea oraşului, mult mai mult decât turismul.

Chitaristul trupei ZadaR, Dan Tudor, şi-a anunţat, recent, intenţia de a candida la Primăria Alba Iulia, precizând că are ”idei originale, neortodoxe, dar pline de randament”. Rocker-ul din Alba Iulia susţine că ideea de a candida i-a venit ”într-o seară la o bere”, fiind ”supărat” pe ceea ce vede în oraş. Ulterior a demarat campania pe internet unde a transmis principalele sale idei cu privire la dezvoltarea oraşului. Printre acestea se regăsesc şi legalizarea prostituţiei şi a consumului de droguri uşoare, după exemplul oraşului olandez Amsterdam.

”Toţi prietenii mei au râs de mine şi au spus că probabil voi avea 20 de voturi, dar eu merg înainte şi încep campania cu ajutorul unui telefon. (...) Consider că oraşul acesta, ţara această, se află într-o situaţie de criză în care trebuie acţionat ca atare. Ne trebuie idei de criză în situaţii de criză. Am luat exemplul Olandei. O ţară mai mică decât România şi mai puţin bogată, aflată chiar sub nivelul mării. Ce au făcut oamenii aceştia? Au zis hai să oferim celor ce vin în Amsterdam ceva ce în alte oraşe nu există şi au legalizat prostituţia şi consumul de droguri uşoare, iar, sigur, peste 90% din cei care merg acolo, pentru asta merg. De ce să nu facem şi asta la Alba Iulia, dacă asta ne-ar aduce foarte mulţi bani. Doar că nu am mai făcut asta? Să nu credeţi că nu există prostituţie sau nu există consum de droguri uşoare. Să nu credeţi că pensiunile acestea care le vedeţi prin satele dimprejur sunt, de fapt, locuri în care merg turişti să vadă o oaie. Nu!”, spune chitaristul Dan Tudor în filmarea postată pe internet.

Viitorul candidat mai arată arată că un primar ”are nevoie de multă dragoste faţă de oameni”, iar aici el e campion. ”Aş chema artişti din toată lumea şi aş face din acest oraş capitala artişilor. (...) Pot să spun cu mâna pe inimă că încă nu am reuşit să-mi bat joc de un om în viaţa mea. Nici măcar de cei care mi-au făcut rău”, spune chitaristul. Dan Tudor mai spune că ”urăşte politica pentru că nu e bine făcută” de oameni cu cravată ”care nu au suflet”, precizând că el nu o să ne fure. Mai mult, el spune că s-ar lipsi şi de indemnizaţia de salariu şi are nevoie doar de ”strictul necesar existenţial”. Candidatul mai susţine că a făcut ”un pic” pentru cultura acestui oraş prin activitatea în cadrul trupei ZadaR.

image

 Sursa foto: facebook/Dan Tudor

”Am observat, în liceu, că dacă am furat un pix de la un coleg a doua zi mi-am pierdut ghiozdanul. Dacă iei ceva de la cineva o să pierzi mult mai mult în viitorul apropiat”, a mai spus Dan Tudor. Acesta nu ezită nici să-l critice şi să-l ironizeze pe primarul Mircea Hava, susţinând că ”altul, în timpul acesta, făcea două piramide sau popula o insulă”. Hava conduce Alba Iulia de 20 de ani. Pentru a putea candida, Dan Tudor are nevoie de cel puţin 500 de semnături de susţinere.

Trupa ZadaR s-a născut la începutul anului 2011, din colaborarea chitaristului Dan Tudor cu vocalul Vali Andronache. Una dintre primele piese ZadaR, „Tu nu eşti”, a fost difuzată la radio-urile din Germania, unde a ajuns într-un top până pe locul 1, unde au rămas timp de 2 săptămâni, lucru mare pentru o trupă străină, care nu cânta într-o limbă de largă circulaţie. 

Citiţi şi:

 

Schimbări de decani la patru din cele cinci facultăţi ale Universităţii din Alba Iulia

 

Pensionare cu greutate la vârful IPJ Alba. Chestorul principal Nicolae Căbulea se retrage după 38 de ani de carieră

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite