O familie din Alba, exemplu de civism. Tata, mama și fiica au donat sânge pentru bolnavii aflați în suferință

0
Publicat:

O familie din Alba – tata, mama și fiica - s-au prezentat la centrul din Alba Iulia, unde au donat sânge pentru ajutorarea bolnavilor aflați în suferință.

O familie din Alba Iulia a donat sânge FOTO Centrul de Transfuzie Sanguină Alba
O familie din Alba Iulia a donat sânge FOTO Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

„Zilnic, mii de pacienți au nevoie de transfuzie de sânge pentru a supraviețui. Mulțumim tuturor donatorilor care răspund cu promptitudine apelurilor noastre: Alexandru – 13 donări standard și 3 afereze; D-ul Florin – 23 donări și mulți alții. Azi ne-am bucurat de prezența la donare a unei întregi familii: mama, tata și fiica”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.

Centrul se află pe b-dul Revoluției 1989 nr. 23 (în incinta Spitalului Județean de Urgențe Alba). Programul este de luni până vineri între orele 7.30 și 13.00. Telefon: 0258 834 050.

Cine poate dona sânge

Principalele criterii pe care trebuie să le îndepliniți pentru a putea dona sânge: vârsta: 18 – 60 ani; greutate: femei – între 50 și 100 kg; bărbați – între 55 și 110 kg: pulsul: 60 – 100 bătăi pe minut.

Alte condiții pentru donatori: să nu suferere de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.); să nu aibă alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere); să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile

De asemenea, donatorii trebuie să nu fie sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate); să nu fie tatuat și să nu aibă piercing pus în ultimele 6 luni și să nu comsume alcool cu 48 de ore înaintea donării.

După donare, sângele este împrospătat, imunitatea organismului crește, iar riscul de a face accident vascular cerebral, infarct miocardic, cancer, se reduce cu până la la 30%.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite