Mircea Hava, liderul PNL Alba: ”După rezultatele de la Bucureşti, unirea oamenilor de dreapta trebuie făcută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Hava a câştigat al şaselea mandat la Primăria Alba Iulia şi are majoritate în Consiliul local
Mircea Hava a câştigat al şaselea mandat la Primăria Alba Iulia şi are majoritate în Consiliul local

Liderul PNL Alba, Mircea Hava, a afirmat, după publicarea rezultatelor parţiale la Primăria Bucureşti, că acum, mai mult ca niciodată, unirea partidelor de dreapta trebuie realizată, altfel ar fi mult prea greu ca liberalii să câştige alegerile parlamentare.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, care este şi vicepreşedinte al PNL, a declarat, după ce Gabriela Firea a câştigat Primăria Capitalei, că va propune unirea partidelor de dreapta. ”Eu cred că acum, mai mult decât niciodată, după rezultatele de la Bucureşti, unirea oamenilor de dreapta trebuie făcută. Trebuie lăsate orgoliile, trebuie lăsate toate divergenţele care au fost, dacă avem acelaşi ţel, aceeaşi ţintă. Dacă declarăm numai că suntem şi că vrem, înseamnă că suntem nişte ipocriţi”, a spus Hava.

Liderul PNL Alba a pus rezultatul de la Bucureşti pe seama ”unor bâlbâieli”, pentru că s-a ajuns ca ”pe ultimul centimetru” să se numească candidatul. Hava a afirmat, răspunzând unei întrebări, că vizează unificarea dreptei inclusiv cu PMP, ALDE, şi USB, precizând că va propune conducerii centrale a PNL acest lucru.

”Fostul preşedinte Băsescu trebuie să înţeleagă că nu avem nimic, eu personal nu am nimic împotriva lui şi trebuie să înţeleagă toată lumea că niciunul nu e mai bun decât celălalt şi mai deştept. Toţi avem şi lucruri bune şi lucruri rele. Împreună putem face ceva (…) Eu mă gândesc că se pot face lucrurile acestea dacă aceşti oameni de care aţi spus dumneavoastră (n.a. Tăriceanu şi Băsescu) vor înţelege că de fapt suntem oameni de dreapta. Sau poate unii sunt de dreapta sau alţii numai spun că sunt de dreapta”, a spus Hava.

Hava a adăugat că în acest mod, Dreapta va câştiga, cu siguranţă, alegerile parlamentare, altfel va fi mult prea greu. ”Există şansa şi avem această şansă de a câştiga alegerile parlamentare şi singuri, dar mult prea greu. Ce sens are să ne certăm între noi, oameni de dreapta, cu idei de dreapta. De ce? Să câştige stânga? Uitaţi-vă la stânga cât de pragmatică este. Adună tot timpul. Noi, împrăştiem, împrăştiem. Şi această împrăştiere se face din cauza unor lideri care nu vor să înţeleagă ceea ce trebuie”, a spus Hava.

Potrivit numărătorii paralele parţiale a PNL, Mircea Hava a câştigat detaşat al şaselea mandat consecutiv de primar al municipiului Alba Iulia, el fiind unul dintre cei mai longevivi primari din ţară.

Citiţi şi:

Alegeri locale 2016 Alba. Cine sunt primarii aleşi în cele 78 de localităţi ale judeţului

Alegeri locale 2016. Cine sunt consilierii locali din Alba Iulia. PNL are majoritate şi va impune viceprimarii

Alegeri locale 2016 Alba: PNL câştigă 58 de primării, iar PSD în 13 localităţi. UDMR şi ALDE vor avea câte doi primari

 

Alegeri locale 2016 Alba. Mircea Hava câştigă al şaselea mandat la conducerea Primăriei Alba Iulia

Alegeri locale 2016 Alba. Veteranul care a votat la 104 ani: povestea lui Ioan Istrate, eroul rănit pe frontul din Rusia

Alegeri locale 2016 Alba: un candidat la funcţia de primar s-a căsătorit în ziua votului

Alegeri locale 2016 Alba: Mircea Hava, cu emoţii la vot dar convins că va câştiga din nou Primăria Alba Iulia

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite