Alegeri locale 2016 Alba: PNL câştigă 58 de primării, iar PSD în 13 localităţi. UDMR şi ALDE obţin câte 2 primari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii PNL Alba sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute la alegerile locale
Liderii PNL Alba sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute la alegerile locale

Alegătorii din Alba şi-au ales duminică, 5 iunie 2016, primarii, consilierii locali şi consilierii judeţeni. Rezultatele parţiale indică faptul că PNL a câştigat în 58 de localităţi, între care se află şi opt municipii şi oraşe.

UPDATE ora 08.30: Ultimele rezultate au mai determinat modificări în două localităţi, astfel încât, în final, PNL are 58 de primari. PSD va avea 13 primari, ALDE şi UDMR - câte doi primari, PMP şi Partidul Verde - câte un primar şi a mai fost ales un independent.

UPDATE ora 01.50: O primă centralizare indică faptul că PNL ar fi câştigat 60 de primării în care se află şi 8 oraşe, PSD va avea 12 primari, dintre care 3 în oraşe şi 9 comune, ALDE va avea doi primari, PMP, UDMR şi Partidul Verde - câte un primar, iar într-o singură comună a fost ales un primar independent.

UPDATE ora 01.10 PNL a obţinut victoria şi la Avram Iancu, Bistra, Cricău, Întregalde, Sîncel şi Ighiu. ALDE va avea doi primari în Alba. Pe lângă Şpring a câştigat şi Primăria Noşlac unde va fi primar Zilahi Florin Claudiu. La Noşlac a fost până în prezent primar PNL. Rimetea a fost câştigată, aşa cum era de aşteptat, de candidatul UDMR Szocs Francisc. PSD a câştigat Poiana Vadului şi Roşia de Secaş.

UPDATE ora 00.40 La Blaj, candidatul PNL Gheorghe Rotar a câştigat alegerile, aşa cum era de aşteptat, cu 80%. În comuna Ciugud, Gheorghe Damian de la PSD a obţinut un scor apropiat. 

Oraşul Cîmpeni a revenit, până la urmă, PSD-ului, primarul Călin Andreş rămânând în funcţie pentru un nou mandat de patru ani. La Unirea rămâne în funcţie primarul PNL Gheorghe Alba. Tot candidaţii PNL, primari şi în ultimii patru ani, au ieşit învingători la Cergău, Doştat, Galda de Jos, Hopîrta, Livezile, Mihalţ, Mirăslău, Mogoş, Roşia Montană, Săliştea, Sîntimbru, Şona, Vadu Moţilor.

La oraşe, PNL a luat Cugirul cu primarul Adrian Teban, Aiudul cu Oana Badea, Zlatna cu Silviu Ponoran, Ocna Mureş cu Silviu Vinţeler. La Ceru Băcăinţi a câştigat candidatul PMP, Ioan Trif, iar în comuna Vinţu de Jos a ieşit învingător, surprinzător, candidatul Partidului Verde, Ion Iosif Josan.

UPDATE ora 00.25: Candidaţii PNL au câştigat primăriile din Sălciua, Ocoliş, Poşaga şi Almaşu Mare, unde rămân în funcţie primarii din ultimii patru ani. De cealaltă parte, PSD a luat oraşul Abrud unde primarul Nicolae Simina va sta la conducerea primăriei încă un mandat. Tot PSD a câştigat primăriile din Bucium şi Ciuruleasa. La Fărău a câştigat funcţia de primar candidatul independent, Ştefan Stoia. Ultima comună a avut în ultimii patru ani primar PNL.

UPDATE ora 24.00: La Valea Lungă se renumără voturile. La prima numărare candidatul PNL Vasile Puşcă avea doar 2 voturi în plus faţă de candidatul ALDE, Dan Aldea.

ALDE a câştigat Primăria comunei Şpring, unde rămâne în funcţie primarul Daniel Rus. Rezultate finale şi la Meteş, unde ”cel mai mare băsist din România”, Traian Ursaleş (PMP), a pierdut competiţia cu Dan Opruţa de la PNL.

Final de numărătoare neoficială şi la Baia de Arieş. Primarul în funcţie, Traian Pandor (PNL) a câştigat cu 40 de voturi în plus faţă de Gheorghe Bora de la ALDE.

UPDATE ora 23.50: Primăria comunei Jidvei a fost câştigată de PNL, care merge în continuare cu Alin Trif pentru un nou mandat. Acelaşi primar este aproape de a rămâne în funcţie şi la Valea Lungă, unde Vasile Puşcă are doar 9 voturi în plus faţă de candidatul ALDE. Aici va exista, foarte probabil, şi o contestaţie.  PSD câştigă Primăria Ohaba, condusă în ultimii patru ani de PNL.

La ora 23.30 situaţia pe câteva localităţi se prezintă în felul următor: 

La Aiud, candidata PNL, Oana Badea a câştigat în primele 10 secţii de vot centralizate. Mai sunt de centralizat 19 secţii de vot, iar diferenţa dintre aceasta şi candidatul PSD este mai mică de 100 de voturi.

La Sebeş, Dorin Nistor (PNL) a câştigat şapte din 10 secţii. Mai sunt de centralizat 10 secţii.

La Cîmpeni au fost centralizate 6 secţii din 9. Candidatul PSD, Călin Andreş, are în plus 180 de voturi faţă de Dan Cristian Paşca de la PNL.

PSD a câştigat Primăria Teiuş, unde Mirel Hălălai, trimis în judecată pentru conflict de interese, a obţinut un nou mandat.

”Bătălie” foarte strânsă este şi în comuna Meteş, unde candidatul PNL, Dan Opruţa, este peste primarul în funcţie, Traian Ursaleş (PMP).

Mircea Hava a obţinut al şaselea mandat la conducerea Primăriei Alba Iulia cu peste 60% din numărul de voturi

Citiţi şi:

Alegeri locale 2016 Alba. Veteranul care a votat la 104 ani: povestea lui Ioan Istrate, eroul rănit pe frontul din Rusia

Alegeri locale 2016 Alba: un candidat la funcţia de primar s-a căsătorit în ziua votului

Alegeri locale 2016 Alba: Mircea Hava, cu emoţii la vot dar convins că va câştiga din nou Primăria Alba Iulia

Alegeri locale 2016 Alba. Cum au votat politicienii şi ce aşteptări au pentru viitor

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în judeţul Alba 

 

Alegeri locale 2016 Alba Iulia. Rezultatele scrutinului din 5 iunie

 

Alegeri locale 2016. Rezultatele scrutinului pentru Consiliul Judeţean Alba

Promisiunile fanteziste ale unui candidat independent la Primăria Alba Iulia

Promisiunile ”ratate” de administraţia din Alba Iulia: drumurile din noile cartiere, ştrandul, sala polivalentă

Primarul „pe viaţă“ din Alba Iulia. Mircea Hava conduce instituţia de 20 de ani şi vrea să iasă la pensie din această funcţie

Primarii penali din Alba mai vor o tură la primărie. Cine sunt şi ce acuzaţii le aduc procurorii

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri