Metoda originală pusă în aplicare de o infractoare care fura haine din magazine. Un patron a recunoscut-o după imagini şi a chemat poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O hoaţă profesionistă, care acţiona printr-o metodă originală a ajuns la închisoare după ce a furat mai multe obiecte de îmbrăcăminte dintr-un magazin din Alba Iulia.

Femeia în vârstă de 38 de ani, cu domiciliul în oraşul Orăştie, judeţul Hunedoara, a primit recent la Judecătoria Alba Iulia pedeapsa rezultantă de 2 ani, 2 luni şi 20 de zile de închisoare cu executare. Sava Lulugi avea un mod ingenios de operare atunci când dădea o lovitură. Lua mai multe obiecte de îmbrăcăminte pe care le ascundea într-un buzunar special creat în partea din faţă a pantalonilor purtaţi sub fustă şi astfel trecea pe lângă casele de marcat fără a achita contravaloarea acestora.

Astfel a procedat şi când a intrat în magazinul din Alba Iulia, de unde sustras haine în valoare de 740 de lei. Proprietarul magazinului a vizionat camerele de supraveghere, iar după circa o lună de zile a observat-o din nou pe femeie în Alba Iulia. A chemat poliţia, iar hoaţa profesionistă a fost prinsă şi încătuşată.

”Din imaginile surprinse de camerele video rezultă că în data de 07.08.2017 o persoană de sex feminin, de etnie rromă, cu părul lung şi roşcat a luat de pe rafturile magazinului ai multe articole de îmbrăcăminte pe care le-a ascuns într-un buzunar special creat în partea din faţă a pantalonilor purtaţi sub fustă şi a trecut de casele de marcat fără a achita contravaloarea acestora. În data de 06.09.2017, administratorul societăţii comerciale a observat pe stradă două femei, una dintre ele semănând cu cea surprinsă de imaginile de supraveghere din data de 07.08.2018 ca fiind autoarea furtului, motiv pentru care a anunţat organele de poliţie care s-au deplasat la faţa locului şi au legitimat persoanele indicate de persoana vătămată. Relevante cauzei sunt şi procesul-verbal din data de 06.09.2017 şi planşa foto realizată în dosarul penal nr.2968/P/2017 prin care s-a constatat că una dintre persoanele de sex feminin identificate se numeşte S. L. şi asupra sa au fost găsite obiecte vestimentare ascunse într-un buzunar special creat în partea din faţă a rochiei. Comparând imaginile de pe planşa foto şi imaginile stop cadru din prezentul dosar se constată că S. L. a purtat aceeaşi fustă cu ocazia săvârşirii ambelor furturi”, a reţinut magistratul în hotărârea pronunţată.

Cu ocazia audierii în  faza de urmărire penală, inculpata a recunoscut fapta pentru care a fost trimisă în judecată, iar în faza de judecată aceasta a declarat că  recunoaşte învinuirea aşa cum i s-a  adus prin actul de sesizare al instanţei fiind de  acord ca judecata să  aibă loc doar pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală. 

”Instanţa reţine că urmarea imediată a infracţiunii săvârşite constă în afectarea patrimoniului persoanei vătămate prin producerea unui prejudiciu material. Legătura de cauzalitate între faptele inculpatei şi urmările imediate este evidentă întrucât atingerea valorii ocrotite de legea penală (patrimoniul persoanei vătămate) este o consecinţă directă a acţiunii de sustragere ce constituie elementul material al infracţiunii săvârşite. Sub aspectul laturii subiective, fapta a fost săvârşită cu intenţie directă calificată prin scop, deoarece din ansamblul probator administrat în cauză rezultă că inculpata  nu doar a prevăzut rezultatul socialmente periculos al faptei, dar a şi urmărit producerea acestuia. În cazul infracţiunii de furt, latura subiectivă include şi cerinţa unui scop special prevăzut de lege, concretizat în speţă prin aceea că inculpata a urmărit sustragerea bunurilor mobile pentru a şi le însuşi pe nedrept”, a mai susţinut magistratul. Hotărârea Judecătoriei a rămas definitive astfel încât femeia a fost încarcerată pentru executarea pedepsei.

Citeşte şi:

VIDEO Bătaie ca-n filme într-un bar din Alba. Patru bărbaţi sunt cercetaţi penal după ce au agresat un tânăr cu pumni, picioare, mese şi scaune

 

Ce sunt misterioasele operaţiuni secrete cu steag fals. Incidentul care a declanşat cel de-Al Doilea Război Mondial

 

Eleva care a obţinut în justiţie dreptul de a susţine Bacalaureatul a promovat examenul cu cele mai mari note

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite