Misterul cadavrului găsit carbonizat în cimitir. A fost identificată victima, ipoteza crimei este prima luată în calcul

0
Publicat:

Un cadavru găsit ars într-un cimitir din Tureni, județul Cluj, a fost identificat de polițiști ca fiind al unui bărbat din Aiud, dispărut în data de 9 iulie. Dispariția acestuia a fost semnalată de familie în 10 iulie.

Locul unde a fost descoperit cadavrul carbonizat FOTO IPJ Cluj
Locul unde a fost descoperit cadavrul carbonizat FOTO IPJ Cluj

„În urma activităților investigativ-operative, desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și a Direcției de Investigații Criminale, în care au fost angrenați polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic și Poliția Municipiului Turda, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Poliția Municipiului Aiud, s-a stabilit că persoana decedată, găsită arsă în data de 9 iulie a.c. într-un cimitir din localitatea Tureni, este cea reclamată ca fiind dispărută în data de 10 iulie a.c., de pe raza municipiului Aiud, respectiv un bărbat, în vârstă de 79 de ani, din Aiud”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Activitățile s-au desfășurat cu suportul de specialitate a Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj, au adăugat polițiștii. În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a se stabili toate împrejurările în care a avut loc evenimentul. Este posibil ca bărbatul să fi fost victima unui accident rutier, iar autorul sau autorii ar fi dorit să își piardă urma. De asemenea, este luată în calcul și varianta unei crime.

Luni, 10 iulie 2023, în jurul orei 20.40, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată de către o femeie de 50 de ani din Aiud, cu privire la faptul că, la data de 9 iulie 2023, tatăl său, Alexandru Gligor Sârbu, de 79 de ani, a plecat de la domiciliu și nu s-a mai întors.

Cadavrul a fost descoperit duminică lângă localitatea clujeană Tureni. Poliția a fost anunțată în jurul orei 18.00, despre faptul că a fost găsit un cadavru uman, care era ars. Inițial, anchetatorii au mers pe pista că ar fi vorba despre un cetățean asiatic.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite