Mega-licitaţie cu valoare de peste 15 milioane de euro în Alba: 7 oferte pentru  colectarea deşeurilor de la aproape 130.000 de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşeurile vor fi transportate la staţiile de transfer construite la Tărtăria şi Blaj
Deşeurile vor fi transportate la staţiile de transfer construite la Tărtăria şi Blaj

Bătaie” mare pentru obţinerea contractelor privind colectarea şi transportul deşeurilor din două zone ale judeţului Alba, cu o populaţie de aproape 130.000 de locuitori. Şapte oferte au fost depuse în cadrul procedurii de achiziţie publică demarată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubris Alba în septembrie 2017.

Aceasta este prima mare licitaţie din domeniul colectării, transportului şi depozitării deşeurilor care ajunge în faza de analiză a ofertelor. Este vorba despre zona 4 (lotul 4) cu municipiul Blaj şi comunele apropiate, respectiv zona 2 (lotul 2) cu oraşul Cugir şi municipiul Sebeş, la care se adaugă comunele învecinate acestora. Anunţul a fost publicat pe SEAP în 28 august 2017, iar ofertele au putut fi depuse la sediul ADI Salubris până în 10 ianuarie 2018. Valoarea estimată, fără TVA, este de 70.752.779 lei, respectiv aproape 15,4 milioane de euro. Valoarea totală estimată pentru contractul ce va fi încheiat pe lotul 2 - Tartaria este de 47.690.707 lei, iar pentru lotul lotul 4 - Blaj se ridică la 23.062.072 lei. 

Operatorii care au depus oferte pentru obţinerea contractului de concesiune sunt: 

- SC Active Salubritate SA Bucureşti cu terţ susţinător - Impresa Sangalli Giancarlo & C. SRL Monza, Italia; 

- Asocierea SC Brai - Cata SRL Bucureşti (lider asociere) / SC Stericycle Romania SRL Jilava

- SC Polaris M Holding SRL Constanţa

- Asocierea SC RER Ecologic Service Oradea SA (lider asociere) / SC Retim Ecolocic Service SA Timişoara

- Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare (lider asociere) / Valorizacao Dos Residuos Protecca do Ambiente SA, Sucursala Aiud / Greendays 2-Solucoes Ambientais SA Porto

- SC Consult Soc Centrum SRL Arad cu terţ susţinător - Ares Guard SRL Bucureşti

- Asocierea SC Greendays SRL Baia Mare (lider asociere) / Greendays 2-Solucoes Ambientais SA Portyo.

Cele două zone vor fi deservite de staţiile de transfer deşeuri de la Tărtăria (capacitate 33.000 de tone pe an) şi Blaj (capacitate 15.000 de tone pe an) construite prin proiectul ”Sistem de management integrat al deşeurilor”, derulat de Consiliul Judeţean. Operatorul sau operatorii care vor obţine contractele vor colecta deşeurile din aceste localităţi şi le vor transporta la cele două staţii de transfer, de unde, un alt operator, care va fi desemnat de Consiliul Judeţean, la va duce, în final, la depozitul ecologic de deşeuri de la Galda de Jos. 

Localităţile incluse în zona 4 de colectare (45.726 de locuitori) sunt municipiul Blaj şi comunele Cergău, Cenade, Valea Lungă, Cetatea de Baltă, Jidvei, Şona, Săncel, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelul de Jos şi Roşia de Secaş. În zona 2 de colectare (81.341 de locuitori) au fost incluse municipiul Sebeş, oraşul Cugir şi comunele Daia Română, Cut, Şpring, Doştat, Gârbova, Cîlnic, Pianu, Săliştea, Blandiana, Vinţu de Jos, Ceru Băcăinţi, Şibot şi Şugag. Prin contractele ce vor fi încheiate de către ADI Salubris Alba se vor reglementa următoarele tipuri de activităţi: colectarea separată de la populaţie şi de la operatorii economici a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii: hârtie şi carton, plastic şi metal, sticlă; colectarea separată a deşeurilor menajere reziduale; coletarea şi gestionarea deşeurilor periculoase din deşeurile menajere; colectarea deşeurilor abandonate pe domeniul public; transportul acestor categorii de deşeuri la staţiile de transfer Tărtăria şi Blaj; colectarea cadavrelor de animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj.

O altă licitaţie organizată de ADIS Alba, pentru concesionarea serviciilor similare de pe zona 1, cu municipiile Alba Iulia, Aiud şi oraşul Ocna Mureş, respectiv comunele adiacente, este suspendată ca urmare a contestaţiilor depuse de potenţialii ofertanţi. Procedura similară pentru zona 3, unde localităţile cele mai importante sunt oraşele Cîmpeni, Baia de Arieş, Abrud şi Zlatna, nu a fost încă publicată pe SEAP.

Citiţi şi:

Moartea stupidă a unui bărbat care mergea liniştit pe bicicletă. Un şofer a deschis brusc uşa în faţa sa

Mari personalităţi ale lumii cu origini româneşti. Ce actori, politicieni şi muzicieni au legături cu România 

Primul ”pool park” cu tobogane de zeci de metri lungime din Alba va fi realizat de o firmă privată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite