Marcel Iureş şi Maia Morgenstern, pe scena Festivalului de Teatru de la Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Iureş şi Maia Morgenstern vor juca la Alba Iulia
Marcel Iureş şi Maia Morgenstern vor juca la Alba Iulia

Regizori, scenografi şi actori români şi străini de primă mână şi mii de spectatori se vor întâlni la Alba Iulia, pe parcursul a cinci zile, pentru a sărbători creaţia şi creativitatea artistică, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti“.

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti“ propune un program care aduce la Alba Iulia nume sonore ale scenei româneşti şi internaţionale. Oferta culturală a celei de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti“ este una bogată şi variată, cuprinzând producţii reprezentaive ale marilor teatre româneşti, precum Bulandra, ACT, Odeaon, Teatrul Evreiesc de Stat şi Teatrul de Stat din Oradea. Printre numele sonore care vor juca la Alba Iulia  se află Marcel Iureş şi Maia Morgenstern.

Pe scena Festialului vor evolua şi trupe din Belgia, Marea Britanie, Franţa şi Bulgaria. Spectacolele se joacă la „Teatrul de Păpuşi „Prichindel“, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenţilor, iar unele chiar în aer liber.

Consultaţi aici programul integral al Festivalului de Teatru „Poveşti“

Preţul unui bilet: 10 lei

„Festivalul Internaţional de Teatru nu este unul concurs, ci se adresează publicului larg din Alba. Pentru noi este o mare realizare să putem organiza o manifestare culturală de o asemenea amploare la Alba Iulia, asta în condiţiile în care în oraş nu există teatru dramatic“, a precizat Ioan Bogăţan, managerul Teatrului  de Păpuşi „Prichindel“ din Alba Iulia.

image

Ioana Bogăţan şi Sorin Bumb prezintă programul, respectiv imaginea Festivalului

„Este un act cultural de anvergură care nu se întâmplă în fiecare zi la noi în judeţ. Sunt prezente celer mai bune trupe din ţară“, a completat Sorin Bumb, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba.

În fiecare zi, pe lângă spectacolele programate pentru copii – dimineaţa, pentru adulţi după amiaza şi seara, vor avea loc ateliere de regie,  actorie, scenografie, scriere dramatică, sculptură. Pe parcursul Festivalului vor avea loc şi două lansări de carte: „Damanti, Cioran-Tragedii prevăzute“, autor Cornel Teulea şi „Structuri şi formule de compoziţie ale textului dramatic“, autor Alina Nelega.

Biletele se pot cumpăra de marţi, de la Teatrul de Păpuşi „Prichindel“, Casa de Cultură a Sindicatelor şi Casa de Cultură a Studenţilor. Ultimele două instituţii de cultură au disponibile bilete doar pentru spectacolele care se joacă aici. Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei.

Festivalul Internaţional organizat de Teatrul de Păpuşi „Prichindel“ din Alba Iulia şi Consiliul Judeţean are alocat un buget de 450.000 lei, bani asiguraţi de administraţia judeţeană.

La ediţiile anterioare, spectolele s-au jucat cu sălile pline şi au antrenat, de fiecare dată, în jur de 6.000 de spectatori.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite