Mama unei fetiţe de patru ani, acuzată de neglijenţă: A lăsat copila cu un unchi care a abuzat-o sexual. Ce restricţii are femeia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mamă din comuna Bucerdea Grânoasă, judeţul Alba, e acuzată în instanţă de fostul său concubin, tatăl fetiţei de 4 ani pe care o au împreună, că şi-a neglijat fiica, care a ajuns să fie abuzată de fratele femeii şi expusă de aceasta riscului infectării cu noul coronavirus.

După ce femeia a plecat de mai multe ori în străinătate, iar fostul concubin, tatăl fetiţei, a reclamat-o pentru abandon, domiciliul copilei a fost stabilit - printr-o sentinţă civilă pronunţată în 2019 - la bărbat. Teoretic, mama o mai poate vedea pe micuţă doar o dată la două săptămâni, timp de opt ore, desi femeia reclamă că nici măcat atât nu i se permite. 

 
Programul de vizitare restrictiv a fost contestat de mamă la Tribunalul Alba, instanţă care, de altfel, în iulie 2020, a şi respins apelul femeii care cerea să poată sta cu copila mai mult. 


S-a ajuns la această situaţie după o serie de acuzaţii la adresa femeii. Fostul concubin, care a mai acuzat-o şi anterior pe mamă de neglijenţă, spune că din cauza acesteia, fetiţa lor a ajuns să fie abuzată sexual.
 

“În data de 16.05.2020, apelanta a luat minora la ea în Bucerdea Grânoasă, conform programului de vizitare stabilit (…) şi s-a săturat repede de minoră, a lăsat-o cu fratele acesteia, care a agresat-o sexual. A fost plecată mai mult de 8 luni în Franţa, fără să mai vină să viziteze minora şi fară să o mai intereseze, iar după 8 luni vine în tară şi vrea minora chiar daca era izolata 14 zile la domiciliu,expunând minora la COVID “, spune tatăl copilei, potrivit considerentelor deciziei civile pronunţate de Tribunalul Alba (rolii.ro). 

Tatăl, despre mamă: "imatură , iresponsabilă , instabilă şi inconştientă"  

Povestea abuzului sexual asupra copilei e una încă una neelucidată, iar aspectele infracţiunii reclamate de tată la adresa fostei concubine şi fratelui acesteia urmează a fi clarificate.
 

“Pe data de 22.05.2020, tatăl a făcut plângere penală împotriva agresorului, a depus plângerea la politie şi este în desfăşurare urmărirea penală după ce Serviciul de Medicină Legală (..) a constatat urme ale infracţiunii de agresiune sexuală. Toate aceste afirmaţii sunt dovedite cu înscrisuri, lucru care să ateste netemeinicia acţiunii şi faptul că apelanta nu trebuie să mai primească program de vizitare” se mai arată în declaraţiile tatălui, potrivit considerentelor deciziei citate.

Bărbatul recunoaşte că nu i-a mai permis femeii să ia copila, chiar dacă instanţa de fond a stabilit un anumit program în care mama poate sta cu fiica, invocând că nu o poate lăsa cu o  “imatură, iresponsabilă, instabilă şi inconştientă care distruge minora prin inconştienţa sa vădită, prin lipsa de supraveghere şi iresposabilitatea de care da dovadă”.
 

De altfel, bărbatul a cerut şi el în instanţă ca până la finalizarea dosarului penal de agresiune sexuală  deschis pe numele fostei concubine şi fratelui acesteia, să nu i se mai  acorde femeii niciun drept de vizitare a fetiţei  “pentru ca minora să nu mai sufere”.

Tribunalul Alba a menţnut însă sentinţa civilă care-i acordă femeii dreptul de a sta cu copila timp de opt ore, o data la două săptămâni, cel puţîn până finalizarea dosarului cu acuzaţii de neglijenţă şi abuz sexual. 

 Îţi mai recomandăm şi:

 VIDEO Adolescentele care au bătut şi batjocorit o fată de 14 ani din Piteşti au fost puse sub control judiciar

 Medic revoltat de condiţiile jalnice: „Aceasta este o cădiţă de la Pediatrie care are apă caldă cu program limitat”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite