Mai mulţi copii infectaţi cu SARS-CoV-2 la o tabără de vară din Alba. Firma a fost amendată de DSP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DSP Alba
Sediul DSP Alba

DSP Alba a amendat cu 10.000 de lei o firmă care organiza tabere pentru copii în localitatea Ighiu. Într-o perioadă de 17 zile, un număr de 14 copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Potrivit DSP Alba, în perioada 02-19 August 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID-19 care au legătură cu unitatea controlată, 13 la copii între 12 şi 18 ani care au frecventat tabăra şi 1 caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul in alt judeţ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice, a fost alocat judeţului Alba.

Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor judeţe din ţară (Suceava, Bucureşti, Argeş) întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declaraţiilor persoanelor pozitive şi a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacţi direcţi ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabără. Cele 13 cazuri pozitive au fost testate dupa plecarea din tabără, în judeţele de domiciliu.

Umare a unui control efectuat de către inspectorii DSP Alba, societata comercială care are ca obiect de activitate organizarea de tabere pentru copii, a fost aplicată o sancţiune contravenţionala in cuantum de 10.000 de lei pentru neexecutarea operaţiunilor de curăţenie şi/sau dezinfecţie a utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru în condiţiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare. 

”Mai exact, blocul alimentar, spaţiile de depozitare a materiilor prime şi auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurăţat, mobilier întreţinut necorespunzator, pereţi cu frecvente pânze de păianjen, veselă şi echipamente neigienizate, spaţii frigorifice neigienizate. În ceea ce priveşte condiţiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor şi a grupurilor sanitare. 

De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfecţiei. Inspectorii DSP Alba au stabilit, ca urmare a controlului efectuat vineri 19 august, ca termen de remediere al deficientelor data de 21 august 2021, in caz contrar impunându-se suspendarea activităţii unităţii”, a transmis vineri DSP Alba.

Vă recomandăm să mai citiţi:

„Supravieţuitorul” care trăieşte de cinci ani în paradisul din Munţii Cugirului FOTO

Moarte înfiorătoare pentru un student de la Academia Militară din Capitală, după ce a alunecat pe un fierăstrău circular

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite