Mafia pădurilor. Cum încasa bani un pădurar pentru a „închide ochii” la furtul de arbori pe care trebuia să-i păzească

0
Publicat:

Un pădurar din Alba a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru luare de mită. Primea bani pentru a „închide ochii” la furturile de lemn din pădure.

Pădurarul lua mită pentru ca alții să poată fura lemne din pădure FOTO Shutterstock
Pădurarul lua mită pentru ca alții să poată fura lemne din pădure FOTO Shutterstock

La o percheziție domiciliară, în locuința pădurarului a fost găsită suma de 4400 de euro. Constantin C.,  pădurar din cadrul Ocolului Silvic Sebeş, a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

„În fapt, s-a reţinut că, în luna iulie 2022, inculpatul, în calitate de pădurar, a încheiat o înţelegere cu denunțătorul care a sesizat fapta la data de 06.06.2023, în baza căreia inculpatul, contrar atribuţiilor de serviciu, a fost de acord să primească sume de bani periodic, pentru a permite denunţătorului, singur sau însoţit de persoane alese de el, să sustragă lemne din pădurea administrată de inculpat, situată lângă localitatea Petreşti-Sebeş. În perioada aprilie-mai 2023, inculpatul a primit mită de la denunţător 300 lire sterline, 200 euro şi alte bunuri, pentru a permite acestuia să sustragă lemne din pădurea păzită de inculpat.

În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză, de la locuinţa inculpatului a fost ridicată suma de 4.400 euro, cu privire la care procurorul a propus confiscarea extinsă, întrucât probele administrate au conturat o suspiciune rezonabilă că banii provin din activitatea infracţională a inculpatului”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

În 29 iunie 2023, procurorul a dispus luarea faţă de bărbat a măsurii preventive a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile. Alături de alte obligaţii specifice măsurii preventive dispuse, întrucât infracţiunea s-ar fi comis în legătură cu atribuţiile de serviciu, acestuia i-a fost interzisă exercitarea meseriei, inclusiv a atribuţiilor sale legate de paza şi administrarea pădurii repartizate.

Măsura preventivă a fost menţinută de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Alba

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite