Luptător K1 din Alba, fost campion naţional la box, condamnat la închisoare cu suspendare pentru lovire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Vasile Dărămuş, fost boxer de performanţă, campion al României la juniori şi luptător în gale K1, a primit o condamnare de 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lovire. Sentinţa definitivă a fost pronunţată în 17 decembrie 2012 de Curtea de Apel Alba Iulia.

La instanţa de fond, Andrei Dărămuş a primit aceeaşi pedeapsă, dar cu executare. În dosar au mai fost condamnaţi, tot cu suspendare, alţi doi inculpaţi: Petru Aurel Radu şi Ioan Patiţia Dobre. Cei trei sunt judecaţi pentru faptul că au agresat trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie.

Este a doua condamnare la 1 an şi 6 luni cu suspendare pe care o primeşte Andrei Dărămuş în decurs de doar un an de zile. În al doilea dosar, alături de fostul boxer au mai fost condamnaţi Gheorghe Voicu Dărămuş, Laurean Aurelian Dărămuş şi Marius Florin Gheorgiu, la câte 1 an de închisoare, tot cu suspendare. Infracţiunea pentru care au fost condamnaţi cei 4 inculpaţi are legătură cu un scandal din septembrie 2009.

Andrei Vasile Dărămuş a fost arestat preventive mai bine de 1 an de zile în dosarul utilajelor furate din UE. În această cauză este judecat la Curtea de Apel Alba Iulia pentru aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat. Dărămuş era unul dintre liderii grupării care se ocupa cu furt de utilaje agricole din Franţa şi care erau vândute cu acte false în România la preţuri cifrate la jumătate din valoarea lor reală. Prejudiciul total al grupării formate din aproape 30 de persoane este de 4 milioane de euro. Tânărul este judecat într-un alt dosar penal la Judecătoria Alba Iulia, alături de alţi cinci inculpaţi, interlopi din Alba Iulia. Toţi cei şase au fost implicaţi într-o bătaie, în 2009, la o terasă de pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia.

Petru Aurel Radu este, de asemenea, o cunoştinţă mai veche a magistraţilor din Alba. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare pentru înşelăciune prin metoda maşinii de cusut “Singer”. Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba - Serviciile de Investigaţii Criminale şi Cercetări Penale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, gruparea fiind trimisă în judecată în luna mai 2005. Cu ocazia cercetărilor au fost identificate 38 de victime iar prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni a fost de aproximativ 80.000 Euro.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite