Liderul romilor din Cugir eliberat din arest de Curtea de Apel. Este judecat pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Pienar la momentul reţinerii, înmai 2011
Cosmin Pienar la momentul reţinerii, înmai 2011

Curtea de Apel Alba Iulia a decis săptămâna trecută eliberarea din arest a trei inculpaţi judecaţi în dosarul de tenetativă de omor al grupării bătăuşilor din Cugir. Printre cei liberi se află liderul romilor din oraş şi fiul acestuia.

“Admis recursurile inc. Pienar Cosmin Gabriel senior, Pienar Cosmin Gabriel junior şi Vîjdea Traian, luat măsura obligării de a nu părăsi ţara, respins recursurile celorlalţi inculpaţi”, se afirmă în minuta Curţii de Apel. Anterior, Tribunalul Alba a decis anterior menţinerea în arest a celor 25 de inculpaţi. Cei trei au stat în arets preventiv 1 an ţi 4 luni.

Prin eliberarea celor trei au mai rămas în arest preventiv 22 de persoane. Gabriel Pienar senior este liderul comunităţii de romi din Cugir, angajat înainte de a fi arestat la Primăria din oraş, pe postul de referent, şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară a Romilor din Cugir. Un alt inculpat, Dorin Coca, a fost eliberat din arest în urmă cu câteva luni.

În urmă cu câteva săptămâni au fost prinşi şi arestaţi doi membri ai grupării. Este vorba despre Gabriel Cristea zis Cazacu şi Bacrău Dorin Florin zis Gheza. În prezent mai sunt urmăriţi internaţional doi inculpaţi: Vaşarhelean Graţian Ioan şi Ponivescu Anton Flaviu zis Mami.

Dosarul se află în faza avansată de judecată la Tribunalul Alba. Până acum au fost audiaţi inculpaţii reţinuţi până la acest moment, părţile vătămate şi martorii. 28 de persoane sunt acuzate de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi tentativă de omor calificat şi deosebit de grav. Victimele bătăuşilor sunt doi bărbaţi din Orăştie, foşti oameni de pază la discoteca Wake Up din Cugir. Scandalul a avut loc în aprilie 2011.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite