Kronospan organizează Ziua Porţilor Deschise la fabrica din Sebeş. Opozanţii instalaţiei de formaldehidă pregătesc noi proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania Kronospan Sebeş, cel mai mare producător de plăci stratificate de lemn din România, organizează Ziua Porţilor Deschise, în perioada 23-24 aprilie. Opozanţii noii fabrici de formaldehidă pregătesc, în acelaşi timp, noi proteste împotriva poluării industriale din oraş.

Îi aşteptăm cu porţile deschise pe toţi cei care vor să ştie mai multe despre noi, despre produsele noastre, unde se folosesc, care este utilitatea lor şi aşa mai departe. Sunt lucruri importante şi sunt sigur că vor găsi extrem de interesantă această vizită, iar noi le stăm la dispoziţie cu răspunsuri şi un tur complet al fabricii. Toţi membrii comunităţii sunt bineveniţi să vadă ce înseamnă cu adevărat şi cum se desfăşoară activitatea fabricii de la Sebeş”, a declarat Adrian Băcilă, directorul de producţie al Kronospan Sebeş.

Vizitatorii vor avea acces în fabrică în zilele de joi şi vineri, respectiv 23 şi 24 aprilie, pentru fiecare tur fiind rezervată o oră. Cei care vor să vadă fabrica joi trebuie să ştie că tururile încep la orele 14.00, 15.00 şi 16.00, iar pentru ziua de vineri sunt programate vizite cu începere de la orele 12.00, 13.00, 15.00, 16.00 şi 17.00. Indiferent de ora aleasă pentru efectuarea vizitei, accesul în fabrică se face cu minimum 20 de minute înainte, pentru a putea fi întreprinse toate formalităţile necesare. Fiecare tur va fi condus de un ghid care va explica în detaliu tot ce ţine de activitatea Kronospan Sebeş şi va răspunde la întrebările celor prezenţi.

Itinerariul va include instalaţia de formaldehidă existentă, noua instalaţie de formaldehidă, rezervoarele de metanol, depozitul de lemn sau zona de producţie a plăcilor de PAL. De-a lungul celor două zile ale Porţilor Deschise sunt aşteptaţi peste 200 de sebeşeni şi locuitori ai localităţilor învecinate, precum şi reprezentanţi ai presei, dar şi elevi care vor putea afla mai multe lucruri despre prelucrarea lemnului. “Toate aceste informaţii vor fi explicate într-un limbaj clar, concis, pe înţelesul tuturor, principalul nostru obiectiv fiind acela de a prezenta într-un mod foarte accesibil o serie de date care, în mod normal, au un caracter tehnic şi destul de ermetic pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu domeniul”, a adăugat Adrian Băcilă.

Protest împotriva poluării şi defrişării

În acelaşi timp, opozanţii noii fabrici de formaldehidă pregătesc noi proteste la Sebeş. Primul va avea loc duminică 26 aprilie, începând cu ora 14:00, în faţa Casei de Cultură „Lucian Blaga” şi este organizat de cetăţeni ”care doresc oprirea poluării din Sebeş şi din împrejurimi, dar şi a defrişărilor masive din România”. Protestatarii vor cere autorităţilor locale, judeţene şi naţionale, să intervenă inclusiv cu hotărâri şi proiecte legislative în vederea respectării dorinţelor majorităţii cetăţenilor care vor garantarea unui aer curat fără emisii de substanţe toxice şi cancerigene în atmosferă şi oprirea defrisărilor ilegale. 

DSP Alba obligă Kronospan Sebeş să refacă studiul privind sănătatea populaţiei. Autorizaţia de mediu pentru fabrica de formaldehidă, amânată

LIVE VIDEO Al patrulea protest la Sebeş faţă de poluarea de pe platforma industrială Kronospan

LIVE VIDEO Al treilea protest la Sebeş, împotriva fabricii de formaldehidă de pe platforma Kronospan

Consultări pentru aplanarea scandalului privind poluarea de la Kronospan. Directorul APM Alba: ”Dacă nu a fost validată depăşirea, nu a fost poluare”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite